Triathlon Schoenen wat kan je verwachten?

wielrenschoenen_nl triathlon schoenen rogelliMocht je van plan zijn om ooit een Triathlon te gaan doen dan is het van belang dat je hier bijpassende triathlon schoenen voor koopt. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan de bekende Rogelli Triathlon Schoenen RG-T228 die hiernaast zijn afgebeeld.  De Rogelli schoen is zo gemaakt dat hij ook comfortable te dragen is zonder sokken. Bij het kopen van je triathlon schoen moet je op 2 belangrijke punten letten.

Wisselen van schoenen

Het wisselen van je schoenen moet tijdens een triathlon snel en makkelijk kunnen gebeuren. Je komt net uit het water en binnen no time wil je op de fiets zitten. Belangrijk is dat je dan niet minuten bezig bent met het vast maken van je schoenen. De meeste triathlon schoenen bestaan daarom ook uit een klittenband die je makkelijk en snel kan sluiten. Het inschieten gaat makkelijk en als je ze goed hebt klaar gezet ben je zo weg. Het bijstellen van de klittenband kun je zelfs nog in de eerste meters doen tijdens het fietsen. 

Ventilatie in de triathlon schoenen

Een ander belangrijk punt is de ventilatie van de schoen. Na dat je uit het water komt heb je niet alle tijd om uitgebreid je voeten af te drogen. Even snel een doekje er over en nog met half vochtige voeten in de schoenen. Ventilatie kan er voorzorgen dat je een minder branderig gevoel aan de voeten krijgt tijdens het fietsen. Dit is vooral tijdens een triathlon een probleem want na het fietsen moet je gaan hardlopen en dat wil je niet starten met branderige voeten. Als je gaat trainen in de winter is het wel verstandig om een overschoen aan te doen. Door de vele ventilatie koelen je voeten extreem snel af.

Training

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is naast goed materiaal zoals de Rogelli Triathlon Schoenen RG-T228 ook training van belang. Een boek wat ik jullie aan kan bevelen is The Triathlete’s Training Bible van Joe Friel. In dit boek krijg je een goede uitleg over hoe te trainen voor een triathlon. Waar je op moet letten en hoe je fit aan de start komt te staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.