Scott Tri pro 2018 triathlon fietsschoen

Wielrenschoenen-nl scott tri pro 2018 triathlon

Een triathlon fietsschoen moet net aan andere eisen voldoen dan een normale fietsschoen. Belangrijk is het aan en uittrekken dat je dit in de wisselzone snel en eenvoudig kan doen. Je komt binnen na het zwemmen en je wilt zo snel mogelijk op je fiets stappen. Tijd om je voeten af te drogen is er niet tot nauwelijks dus je gaat altijd met natte / vochtige voeten in je schoenen. Ventilatie en water afvoer is daarom van belang. De Scott Tri Pro 2018 heeft hier een goed antwoord op. Door het ventilatie gat aan de onderkant van de fietsschoen kan de hele schoen goed ademen. 

Wielrenschoenen-nl scott tri pro 2018 triathon zool

Daarnaast gebruikt Scott in deze triathlon schoen zeer licht geperforeerd kunstleer. Dit zorgt voor de 2de ventilatie mogelijkheid. De zool van de schoen is gemaakt van glasvezel versterkt nylon wat hem goed stug maakt. Omdat er geen tong aan de voorkant van de triathlon schoen zit kun je hem makkelijk en snel aan en uittrekken. Hier zorgt onder andere ook de lus aan de achterkant van de schoen voor. Ook het klittenband is gemaakt om snel in en uit te stappen in de Tri Pro 2018. 

Min puntje is misschien de prijs, voor €140,- heb je een setje Tri pro 2018 maar voor dat zelfde geld heb je al een goed setje wielrenschoenen met kabel sluiting en als het meezit een carbon zool. Het verschil zit hem natuurlijk in de aantallen. Fietsschoen worden in de massa geproduceerd terwijl er een stuk minder mensen aan de triathlon doen. Over het algemeen is de Tri pro van Scott een leuke fietsschoen voor het doel waar voor hij is gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.