Overschoenen voor je fietsschoenen

Wielrenschoenen-nl overschoenen voor je fietsschoenen

De koudere maanden komen er weer aan. Ook al lijkt het nog niet zo de herfst staat voor de deur en dat betekend kou. Tijdens het fietsen wil je dat zeker niet hebben. Waar je tijdens de zomer zoveel mogelijk ventilatie in je fietsschoen wilt hebben om de koelte in je schoen te krijgen. Is het juist in deze seizoenen de uitdaging om de warmte in je fietsschoenen te houden. Daar helpen overschoenen je mee, deze hoes die je over je fietsschoenen kan trekken zorgt er voor dat het water en de kou buiten blijven. 

Overschoenen zijn er in veel verschillende opties isolerend, wind en waterdicht of puur voor de aerodynamica. De laatste optie word gebruikt tijdens bijvoorbeeld tijdritten. Ook zijn ze er in veel verschillende prijs klasse. Waar je overschoenen kan vinden voor 19,95 zoals deze GripGrab Orca die echt gefocust zijn op water afstoten. Kan je ook makkelijk overschoenen vinden voor €45,- zoals deze GripGrab raceaqua.

Maat van je overschoenen

De maat van je overschoen is makkelijk te bepalen, het is namelijk gelijk aan de maat van je fietsschoen. Bij verschillende overschoenen staan tabelletjes vermeld omdat ze van S/XL gaan met de verwijzing naar je schoenmaat. 

Verschillende overschoenen

Wielrenschoenen-nl overschoenen voor je fietsschoenen Btwin

Een relatief goedkope overschoen is deze Btwin de fietsoverschoen 100 zwart. Makkelijk aan te trekken door de brede opening in de zool. Regen water afstond is hier gemiddeld niet extreem goed. De 2MM dikte van de overschoen zorgt er voor dat je beginnende kou goed buiten kan houden. Maar ik zou deze schoen zeker niet aantrekken voor een lange rit in de regen en de kou. Daar is hij niet afstotend genoeg voor en dik genoeg. 

Wielrenschoenen-nl overschoenen voor je fietsschoenen giant fluo

Deze Giant Illume overschoen heeft door zijn felle fluor kleur het voordeel dat je extra opvalt. Door zijn lycra stretch komt de overschoen strak om je fietsschoen heen te zitten. Het materiaal is behandeld met een coating zodat er geen water door kan komen. Deze overschoen is goed te gebruiken in de herfst en voor regenachtige tochten tijdens de lente en de zomer. Voor de winter zelf zou het te dun zijn. 

Wielrenschoenen-nl overschoen voor je fietsschoenen shimano

Deze Shimano S3100X NPU+ zijn perfect geschikt voor de koudere dagen. Met de 3MM dikke voering heb je niet snel last van koude voeten. Ook het waterafstotend materiaal zorgt er voor dat je droog blijft. Shimano heeft als doelstelling de beste producten te ontwikkelen voor wielrenners. Dit is er weer een mooi voorbeeld van. Door de brede opening en de klittenband sluiting zijn deze overschoenen makkelijk aan te trekken. 

 

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.