De beste fietssokken voor in je fietsschoenen

wielrenschoenen-nl fietssokken
Photo by Simon Connellan on Unsplash

Fietssokken, ze zijn er in veel verschillende kleuren, lengtes en maten. Voor de winter en voor de zomer. Fietssokken worden langzaam maar zeker een extra design voor de wielrenner. Waar je vroeg alleen simple witte fietssokken had heb je op dit moment allemaal hippe patroontjes en uitvoeringen. Zoals bijvoorbeeld deze Giant Elevate wielersok in het blauw met allemaal verschillende tinten. Er zijn renners die tijdens het spinnen of het wielrennen op de weg geen fietssokken dragen. Ook al is het maar een klein gedeelte van je outfit het is wel een belangrijke. Buiten dat het stinkende fietsschoen kan voorkomen is er ook een groot voordeel in comfort.

Fietssokken voor in de zomer

In de zomer hebben de fietssokken als belangrijkste doel het afvoeren van vocht en ventilatie. Het is daarom van belang dat je niet te dikke sokken koopt zodat de ventilatie in je schoen optimaal zijn werk kan doen. Teveel vocht in de fietsschoen kan er voor zorgen dat er wrijving ontstaat wat weer blaren kan veroorzaken. Een mooi voorbeeld van een zomer fietssok zijn deze giant sokken.  Door het gebruik van Transtextura ventileert de sok goed en daarnaast is de voet van de fietssok extra verstevigd om een goed comfort te bieden. 

Fietsokken voor in de winter

Wintersokken zijn meestal aanzienlijk dikker dan de zomer versies er van. Dit om je voeten warm te houden. De eerste stap die veel wielrenners zetten is het gebruik van overschoenen om de ventilatie in hun schoenen tegen te gaan. Mocht dat niet helpen dan kom je uit bij Winterfietssokken. Belangrijk is dat je Winterfietssokken neemt met merino wol of een mix met merino wol zoals deze Btwin 900. Het merino wol heeft als eigenschap dat het goed vocht afvoert maar wel de warmte binnenhoudt. Dit zorgt voor lekkere warme voeten tijdens de koude wintermaanden.

Compressie fietssokken

Compressie fietssokken hebben als positieve eigenschap dat je meer druk op je kuiten en onderbenen hebt. Dit voelt lekkerder aan qua ondersteuning. Een goed voorbeeld hiervan is de Rogelli compressiesok SK-06. Nadeel van de compressie fietssok is dat deze meestal tot net onder je knie komt dus voor redelijk wat warmte zorgt aan je benen. Daarnaast mag je compressiesokken niet dragen tijdens races van de UCI. Naast de standaard compressie fietssokken kun je er ook op maat laten maken. Dit kan onder anderen bij de huidtherapeut. Ze worden dan ook wel Therapeutische Elastische Kousen (TEK) genoemd. Ook deze TEK’s zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

9 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.