Sidi reserveonderdelen

wielrenschoenen_nl sidi_reserveonderdelen

Als je eenmaal een paar jaar je fietsschoenen hebt gebruikt. Kan het wel eens zijn dat door slijtage je gesp of band kapot gaat. De rest van de schoenen zijn dan nog in perfecte staat, dus weggooien is zonde. Daarom heeft Sidi reserveonderdelen die je makkelijk kan kopen en installeren. Op die manier kun je langer met de fietsschoenen doen en zorg je er voor dat ze wel lekker aan je voet vast zitten. 

Het vervangen van de gesp

Wanneer we praten over de gesp dan bedoelen we het clicker systeem zoals afgebeeld op het plaatje hier naast. Dit onderdeel is in verschillende kleuren te verkrijgen zwart, zwart-rood en wit en passen op alle Sidi fietsschoenen die al een gesp sluiting hebben. Bijvoorbeeld de Genius 7 reeks van Sidi. Aan de binnenkant van de fietsschoen zit een klein schroefje met een kruiskop. Deze kun je gemakkelijk losmaken, let even goed op hoe de gesp er op dit moment op gemonteerd zit en je kunt zo de nieuwe gesp installeren. zo makkelijk gaat het met Sidi reserveonderdelen.

Het vervangen van de hiel

wielrenschoenen_nl_reserve onderdelen shot 2018

Naast de gesp is ook de hiel een punt van slijtage bij de fietsschoenen. Ook deze is super makkelijk te vervangen door Sidi reserveonderdelen. De hiel zit meestal gemonteerd met een kruiskopschroef die redelijk wat te leiden heeft gehad. Eerst moet je even het vuil goed verwijderen. Mocht je de schroef dan nog niet los krijgen of is hij dolgedraaid kun je gebruik maken van een postelastiek. Duw het elastiekje met je schroevendraaier in de schroefkop. Hierdoor heb je meer grip doordat het elastiek de lege/beschadigde ruimtes opvult. De hiel past op de meeste Sidi fietsschoenen, soms moet je hem een beetje in vorm snijden.

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.