Shimano MTB schoenen onder 100 euro

wielrenschoenen_nl Shimano MTB schoenen ME300Shimano MTB schoenen staan bekend als goede kwaliteit maar zeker ook betaalbare MTB schoenen. Het verschil tussen een raceschoen en een mountainbike schoen is dat de zool aanzienlijk flexibler is bij een mountainbike schoen. Ook heb je meer profiel en vallen je SPD plaatjes weg in de schoen wat er voor zorgt dat je meer grip hebt in het bos.

We hebben hier onder een lijstje gemaakt van 5 verschillende Mountainbike schoenen onder de 100 euro.

 

ME300 Shimano MTB schoenen

wielrenschoenen_nl Shimano MTB schoenen ME300-1Deze Mountainbike schoen voor heren heeft een ideale pasvorm. Door het gebruik van de TORBAL technologie heeft de hiel meer mogelijkheid om een zijdelingse beweging te maken. Het profiel aan de onderkant van de schoen zorgt voor een goede grip in de modder. De twee klittenband en een snelsluiting zorgen er voor dat je voet zo strak en comfortable mogelijk vast zit in de schoen. Het synthetisch leer is makkelijk schoon te maken na een ochtend mountainbike met een vochtige doek.

Bestel deze mountainbike schoenen

SH-AM9 MTB schoen

wielrenschoenen_nl Shimano MTB schoenen SH-AM9De SH-AM9 is een echte mountainbike schoen, maar dan ook voor het downhillen. Het profiel onder de schoen is vlakker dan bijvoorbeeld de ME300. Ze zijn geoptimaliseerd voor Shimano pedalen PD-M647, PD-M9020 & PD-M8020, maar ook klikpedalen van andere producenten passen goed. De klittenband zorgt voor een goed draag comfort en de schoenen wegen rond de 744gr.

Bestel deze mountainbike schoenen

SH-AM089 MTB schoen

wielrenschoenen_nl Shimano MTB schoenen SH-M089LDe SH-AM089 mountainbike schoen is een stevige schoen met een licht profiel. Het snelsluitsysteem is voorzien van een handige gesp en klittenband voor de ideale stevigheid. Ook deze schoen maakt gebruik van het TORBAL technology en heeft de mogelijkheid om SPD pedalen te installeren. De MTB schoenen zijn verkrijg baar in het zwart en Wit-Grijs.

Bestel deze mountainbike schoenen

SH-M065L MTB schoen

wielrenschoenen_nl Shimano MTB schoenen SH-M065LDeze SH-M065L zwart kunstleren mountainbike schoenen hebben een goed profiel. Net als de meeste Shimano schoenen is het ook hier mogelijk om SPD pedalen te installeren. Het dubbele klittenband systeem en de grote flap op de voorkant zorgen er voor dat er minder snel modder binnenkomt. De stijve zool van fiberglass en een polyamide connector maken de schoen helemaal af.

Bestel deze mountainbike schoenen

Shimano MTB schoen

wielrenschoenen_nl Shimano MTB schoenenDe goedkoopste Shimano MTB schoen maar ook de enigste met een veter sluiting. In het begin denk je makkelijk zo een sluiting maar het zorgt wel voor minder draagcomfort. Persoonlijk zou ik altijd voor MTB schoenen met klittenband of gesp. Dit zorgt er voor dat je makkelijker de strakte kan instellen en het in en uit stappen. Opvallend aan deze schoen is ook dat ze 5% groter voetbed hebben dan de andere MTB schoenen van Shimano.

Bestel deze mountainbike schoenen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.