De warme MTB schoenen van Northwave

wielrenschoenen-nl-northwave-himalaya-warme-mtb-schoenen-

Als je s’ochtends uit bed komt en ziet dat je auto bevroren is dan weet je het zeker. Dit gaat weer een mooie maar ook koude dag worden. Afgelopen zondag was zo een dag waar veel mountainbikers toch hun rondje op de mountainbike gingen doen de kou in. Belangrijk is dat je dan goed zittende warme MTB schoenen hebt die bestand zijn tegen vries temperaturen. Northwave heeft in zijn assortiment verschillende fiets- en mountainbike-schoenen die bestendigt zijn tegen extreme kou. Maar de echte warme MTB schoenen zijn toch wel de Himalaya’s van Northwave. We hebben afgelopen jaar verschillende producten getest om je MTB-schoenen warm te houden bijvoorbeeld deze voetwarmers. Maar niet altijd met het beste resultaat. Belangrijk is start warm – stay warm. Als je al in een koude MTB schoen start moet je lichaam deze eerst helemaal opwarmen. Als ze al lekker op kamertemperatuur zijn kan je lichaam de energie kwijt aan de rest van je lichaam.

Northwave Himalaya

wielrenschoenen-nl-northwave-himalaya-warme-mtb-schoenen-2

Laten we de Northwave Himalaya van onder tot boven eens doornemen als warme MTB schoen.

De zool van deze MTB schoen is gemaakt in samenwerking met het banden merk Michelin. De zool bestaat uit 2 verschillende stijfheden wat er voor zorgt dat je een goede kracht overdracht hebt maar er ook nog gemakkelijk op kan lopen. Door het zware profiel onder deze MTB-schoen heb je zelfs op de gladde stenen een fantastische grip. Natuurlijk kun je er de verschillende schoenplaatjes onder monteren.

De binnen zool is de bekende Arctic GTX die is gemaakt met 4 verschillende lagen aluminium en een fleece bovenkant. Het aluminium zorgt er voor dat er geen kou omhoog trekt via de zool en de verbinding met de schoenplaatjes. De voering van de Himalaya is ook lekker zacht wat een warm gevoel geeft

De sluiting is misschien het minste van deze mtb schoen. Ik krijg er het gevoel bij of ik mijn snowboard schoenen aan het aantrekken ben met het touwtje aan de binnenkant. De flap met klittenband die er overheen gaat is daar in tegen weer fantastisch. Gemaakt van hoogwaardig kunstleer zorgt dit er voor dat zowel het water als de kou goed buiten blijven.

Qua warme MTB schoenen zijn deze Northwave Himalayas een van de beste keuzes. Maar daar zit ook een prijskaartje aan, voor 250,00 euro ben je in het bezit van warme voeten tijdens de vrieskou en een mooi setje Northwave Himalaya mtb schoenen. Bekijk voor je de mtb schoenen online koopt altijd eerst even de Northwave maattabel

Bestel nu je Northwave Himalaya mtb schoenen hier en heb ze morgen in huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.