MTB starterskit 2018

wielrenschoenen-nl MTB starterskit 2018 (1)

Zo aan het begin van de winter midden in de herfst zijn er steeds meer toertochten in de regio. Op menig verjaardag komen de heroïsche verhalen te voorschijn van de mannen en vrouwen die door meters diepe plassen zijn gefietst of de hoogste berg hebben beklommen. Natuurlijk worden ook de vele Leffe’s aangehaald die ze daarna gezellig in het cafe op hebben. Aan het eind van het gesprek komt dan de vraag. Waarom ga je ook niet een keertje met ons mee? De ja is er eerder uit dan je zelf weet, maar dan begint het pas. Wat heb ik allemaal nodig om mee te gaan mountainbike? Daarom hebben we voor jou een MTB starterskit 2018 samengesteld. Met de beste betaalbare producten zodat je lekker met de mannen of vrouwen mee kan mountainbike. Deze MTB starterskit 2018 bestaat uit MTB-schoenen, schoenplaatjes, klikpedalen en fietssokken. Kwaliteit is belangrijk maar zeker ook betaalbaarheid. Daarom bestaat deze MTB starterskit 2018 uit allemaal spullen die je makkelijk en snel bij Decathlon kan bestellen.

MTB schoenen

wielrenschoenen-nl-MTB+schoenen+XC+500+zwart-mtb starterskit 2018

Er is een grote diversiteit in MTB-schoenen en er zit een groot verschil in de prijsklasse. Nu hadden we hier naast de Rockrider XC100 kunnen wegzetten. Dat is echt het instapmodel van BTWIN op het gebied van MTB-schoenen. Toch hebben we er voor gekozen om de XC500 te nemen in deze starterskit. Dit komt onder meer door de eigenschappen van de XC500 die net iets beter zijn dan de XC100. Hier kun je onder andere denken aan de sluiting van de MTB-schoen en het noppenbed onder de zool. Het is natuurlijk van belang dat je naast comfortable met deze MTB-schoenen te kunnen mountainbike je ook af en toe af kan stappen. Wat wij ook lekker vonden aan de XC500 is de hiel met een silicone laagje zodat je mtb-schoenen niet snel wegglijden. Voor je de MTB-schoenen koopt of het nu de wat luxere XC500 is of de XC100 adviseren we wel om even goed in de BTWIN maattabel te kijken.

MTB-schoenplaatjes

wielrenschoenen-nl-spd-schoenplaatjes-mtb

Iedereen die zich maar 2 minuten in het mountainbike heeft verdiept hoort wat over SPD. Dit door Shimano ontworpen klikmechanisme zorgt er voor dat je MTB-schoenen vast komen te zitten aan je pedalen. Nu zijn er veel verschillende type schoenplaatjes van veel verschillende merken maar SPD is met zekerheid de marktleider. Je hebt SPD schoenplaatjes voor de mountainebike (hier afgebeeld) en daarnaast heb je ook SPD-SL plaatjes voor de racefiets. Het verschil is dat de racefiets-schoenplaatjes een groter oppervlakte  hebben in contact met je schoen in verhouding met de MTB versie van SPD.  Belangrijk is dat je de schoenplaatjes goed monteert. Dit moet ter hoogte van de bal van je voet. Als je ze niet goed monteert kan je pijn aan voeten krijgen. Bekijk ook onze uitleg hoe je SPD plaatjes moet monteren.

MTB-Pedalen

wielrenschoenen-nl-MTB klikpedalen M520-MTB-starterskit-2018

Bij Shimano zijn er 2 verschillende klikpedalen die zeer bekend zijn in de markt. De M520 en de M540. De M540 zit wat hoger in de markt in verhouding met de M520. Dit zie je  ook aan verschillende kleine puntjes van afwerking waar Shimano heeft gekozen voor metaal in plaats van kunststof. Toch zouden wij voor deze MTB starterskit 2018 de M520 willen adviseren. Dit pedaal voldoet uitstekend aan de eisen van een normale mountainbiker en is zeker voor de beginner uitstekend. Deze klikpedalen zijn makkelijk te installeren op je mountainbike. Stop wel voor dat je het klikpedaal vastdraait wat vet er tussen zodat er moeilijk vuil en water bij de schroefdraad komt. 

Fietssokken

wielrenschoenen-nl-Fietssokken-500-winter-zwart-rood-mtb-starterskit-2018

Op het gebied van fietssokken kun je het ook zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn mountainbikers bij die zweren bij speciale fietssokken en sommige doen het met hun normale sokken. Wij zijn fan van de Btwin 500 deze sokken zijn gemaakt van Merino- en Thermolite- wol. Dit zorgt er voor dat het vocht goed wordt afgedreven en je daarnaast een lekkere pasvorm hebt. Schuiven je voeten wat heen en weer in je MTB-schoenen of wil je toch wat meer comfort dan kun je ook altijd kiezen voor de Btwin 900 deze fietssokken zijn iets duurder maar hebben ook een iets beter draagcomfort. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.