Mountainbike schoenen voor beginners 2019

wielrenschoenwielrenschoenen - nl mountainbike schoenen voor beginnersen - nl mtb schoenen mountaina bike 2019

Het jaar is net vers begonnen en tijd voor de goede voornemens. Menig persoon ziet het al voor zich op een zondag morgen door de bossen crossen. Misschien ben je gisteren al weg geweest. Maar wat voor paar mountainbike schoenen heb je nu nodig. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met mountainbike schoenen voor beginners 2019. In dit lijstje vind je de instapmodellen van mountainbike schoenen en leggen we uit waarom deze mtb-schoenen nu de beste koop zijn voor een starter. Soms heb je fietsschoenen welke specifiek voor mannen of vrouwen zijn maar in deze lijst voor mountainbike schoenen voor beginners 2019 hebben we allemaal unisex schoenen opgenomen.

Om te beginnen eerst even iets over de klikpedalen / schoenplaatjes. Bij de meeste mtb-schoenen zit er de mogelijkheid in om SPD schoenplaatjes te installeren. Je vind in dit artikel over SPD schoenplaatjes meer info en hoe het in elkaar zit. Let op bij de meeste mountainbike schoenen worden de schoenplaatjes niet meegeleverd.

Scott crus-R 2019

wielrenschoenen-nl scott Crus R 2019

Normaal gesproken zijn wij niet de grootste voorstander van mountainbike- en fiets-schoenen met veters. Dit omdat tijdens je rit de veters meestal iets losser gaan zitten waar door je niet lekker fixeert in de mountainbike schoen. Toch hebben we er voor gekozen om deze Scott crus-R 2019 op te nemen in dit lijstjes. De belangrijkste reden is het profiel van de zool. Dit ziet er uit als bij een normale sportschoen en voelt ook zo aan. De zool is wel versterkt met glasvezel maar heeft nog een hoge maten van flexibiliteit. Als beginnende mountainbiker zal je vaak een voet aan de grond moeten zetten. Dan is het heel fijn als je mountainbike schoen lekker mee veert. Naast de zool heeft deze Scott crus-R 2019 ook een lekkere pasvorm die ze bij Scott comfort fit noemen. Kijk altijd voor dat je de mountainbike schoenen koopt even in de maattabel van Scott zodat je ze niet terug hoeft te sturen.

Bestel de Scott crus-R 2019 hier online en heb ze morgen in huis!


Shimano M089

wielrenschoenen - nl MTB+schoenen+Shimano+M089+zwart torbal technologie

In deze lijst met Mountainbike schoenen voor beginners 2019 kan Shimano niet ontbreken. Het is de bedenker van misschien wel de meest gebruikte klikpedalen SPD. En zijn naast deze plaatjes ook bekend voor hun mountainbike- en fiets-schoenen. De Shimano M089 is een goed betaalbare mountainbike schoen met de Shimano Torbal technologie er in. Dit zorgt er voor dat de overdracht van je voeten naar de pedalen nog beter is. Door de cross-X sluiting (wat een soort klikkers zijn) kan je makkelijk je mountainbike schoenen tijdens het fietsen strakker of losser instellen. Deze sluiting zorgt er ook voor dat je mountainbike schoenen niet losser komen te zitten wat bij veters bijvoorbeeld wel het geval kan zijn. Shimano mountainbike schoenen staan bekend als redelijk klein in de maat. Daarom is het van belang als je deze Shimano M089 gaat kopen dat je goed eerst in de Shimano maattabel kijkt voor je ze aanschaft. De verluchting van de M089 is ook prima wat er voor zorgt dat je niet teveel gaat zweten maar ook niet snel te kouden voeten krijgt.

Bestel de Shimano M089 hier online en heb ze morgen in huis!


Rockrider XC100

wielrenschoenen-nl MTB schoenen voor vrouwen XC+100+zwart

Rockrider is het mountainbike merk van Decathlon. De afgelopen jaren zie je meer en meer winkels van deze franse sportwinkel in de Benelux openen. Decathlon staat bekend met hun private label voor een goede prijs kwaliteitsverhouding. Deze Rockrider XC100 kosten bijvoorbeeld nog geen €50,- maar dan heb je een mooie mountainbike schoen. Natuurlijk is hij niet op alle punten te vergelijken met de Shimano hierboven. Maar voor een beginner is het zeker een goede mountainbike schoen om kennis te maken met de sport. De Rockrider xc100 heeft een klittenbandsluiting die je makkelijk kan instellen tijdens het rijden. Wel gaat de klittenband minder goed sluiten na verloop van tijd als er zand tussen zit. Een harde borstel en goed laten drogen doet dan wonderen. Qua afwerking is de Rockrider XC100 wat minder, de zool is minder stijf en het profiel is ook niet het beste wat we hebben gezien. Ook hier adviseren we voor het online bestellen even de maattabel te checken.

Bestel de Rockrider XC100 hier online en heb ze morgen in huis!


We hopen dat we je met dit overzicht van mountainbike schoenen voor beginners 2019 een stukje op de goede weg hebben geholpen voor de keuze van mountainbike schoenen. Veel fiets plezier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.