Review de mavic crossmax elite

wielrensschoenen-nl- mavic crossmax elite rood zwart

Laten we gelijk maar is met de deur in huis vallen over de Mavic crossmax elite. Mavic heeft tussen het model van 2017 en 2018 een belangrijke verandering gemaakt. De neoprene sok is er vanaf gehaald. Voor sommige mountainbikers met een relatief hoge wreef is dit een uitkomst, de neoprene sok kon nog al krap zijn. Maar voor de gemiddelde mountainbiker is dit een gemis. De neopreen sok hielt toch water buiten. De klittenband sluiting zorgt er voor dat je de mtb-schoen lekker in kan stellen. Wel is er gekozen om gebruik te maken van de Ergo-Dail QR als draaisysteem. Deze zijn net wat minder specifiek in te stellen als bijvoorbeeld een Boa-systeem.

wielrensschoenen-nl- mavic crossmax elite zwart

Mavic praat bij de crossmax elite over een contragrip profiel.Hiermee bedoelen ze de noppen structuur aan de onderkant van de mtb-schoen. Mavic heeft voor de mogelijkheid gekozen om de rijder zelf 2 extra noppen er op te kunnen laten schroeven. Dit zorgt er voor dat je tijdens de drassige ritten extra grip kan krijgen. De grip met het contragrip profiel is goed en zeker op natte ondergrond. 

Maten en kleur Mavic Crossmax elite

wielrensschoenen-nl- mavic crossmax elite geel

De Mavic crossmax elite is er in 3 verschillende kleuren te krijgen. Het standaard zwart. Geel met zwart zoals hier bovenstaat afgebeeld en het zwart met rode neus. Mavic staat bekend om zijn relatief smalle raceschoen. Dit is minder het geval bij hun MTB-schoenen zodat je ook met een bredere voet goed terecht kan in deze MTB schoen. Wel zou ik goed op de Mavic maattabel letten voor de lengte van je voet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.