Giro Herraduro MTB-schoenen

wielrenschoenen-nl-MTB-schoenen-Giro-Herraduro-fluogeel

Soms komt er een vraag binnen wat is nu een leuke MTB-schoen. Niet te duur maar het hoeft zeker ook niet de onderkant van de markt te zijn. Gewoon een mtb-schoen waar je lekker mee kan fietsen maar waar je ook niet mee uitglijd als je even naar de bar moet lopen. Een mooi goede mogelijkheid hier is de Giro Herraduro. Deze MTB-schoen voldoet aan alle eisen die een beetje beginnende mountainbiker nodig heeft. 

De Giro Herraduro is een echt instap model van Giro, maar ze hebben wel de best practice toegepast. Het design van de mtb-schoen is iets hipper met de groenen strepen in plaats van het standaard zwart. De 3 klittenband sluitingen zorgen er voor dat de schoen lekker op zijn plaats blijft. De bovenkant is gemaakt van kunstleer zodat je hem makkelijk schoon kan maken. 

wielrenschoenen-nl-MTB-schoenen-Giro-Herraduro-fluogeel zool

De zool van de Giro Herraduro bestaat uit een nylon zool met TPU noppen om het glijden te voorkomen. Er is zelfs de mogelijkheid om 2 extra noppen er op te schroeven om meer grip te krijgen in de modder. Zoals bij de meeste MTB-schoen is de Giro Herraduro geschikt voor SPD schoenplaatjes. De binnenzool is gemaakt van een flexible EVA en is voorbewerkt met een anti microbial spray. Om de meeste nare geurtjes kwijt te raken adviseren wij wel altijd ze goed te laten drogen na een natte rit. Met bijvoorbeeld de de Shoefresh, super makkelijk binnen een kwartier alles droog.

Over het algemeen is de Giro Herraduro een goed instapmodel voor de beginnende mountainbiker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.