De 5 beste MTB-schoenen voor vrouwen 2018

wielrenschoenen-nl MTB-schoenen voor vrouwen+XC+500+rood

Waar je vroeger bij een tour-tocht jezelf waande in een mannen bolwerk zie je de laatste jaren meer en meer vrouwen op de mountainbike stappen.  Op de zondag morgen is het niet alleen de man die door de kou en natheid door het bos heen ploetert om de verschillende afstanden te rijden en daarna in een cafetje een lekkere Leffe te drinken. Maar zijn er steeds meer vrouwen die meedoen. De producenten van MTB-schoenen zijn hier handig op ingesprongen door het maken van MTB-schoenen voor vrouwen. Wij van wielrenschoenen.nl hebben hier onder een top 5 gemaakt van de beste MTB-schoenen voor vrouwen die zowel betaalbaar zijn als ook lekker zitten.

Btwin XC500

wielrenschoenen-nl MTB-schoenen voor vrouwen+XC+500+rood los

De Btwin XC500 is een MTB-schoen die alleen verkrijgbaar is bij Decathlon. Btwin is eigenlijk hun huismerk maar zijn meestal wel goede kwaliteit fietsschoenen. Niet geheel onbelangrijk voor ons als nederlanders is natuurlijk de prijs die ook goed is. Deze Btwin XC500 schoen is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren dus als je het saaie zwart beu bent heb je nog de keuze uit rood en fel groen. De zool is gemaakt van nylon wat hem stijf maakt maar niet zo hard als carbon. Op deze zool kan je zowel SPD plaatjes als die van Crankbrothers monteren. De hiel zorgt hier voor het draagcomfort. Deze is extra versterkt met een siliconelaag. Het ATOP systeem met staalkabeltje zorgt er voor dat je MTB-schoen goed kan worden afgesteld aan je voet en tijdens het rijden niet losser komt te zitten.

Sidi Eagle 7 2018 

wielrenschoenen-nl MTB schoenen voor vrouwen sidi eagle 7 2018

De Sidi Eagle 7 2018 is een dames MTB-schoen die boven aan het marktsegement ligt. Met een prijs van 210,- euro moet je er wel van overtuigd zijn dat je Mountainbiken wel heel erg leuk vind en het ook regelmatig gaat doen. Maar aan de andere kant heb je dan ook een MTB-schoen die helemaal is doorontwikkeld voor zijn doel. De carbon-nylon-zool zorgt voor de perfecte stijfheid om de kracht over te brengen van je voeten naar het pedaal. De Sidi Eagle 7 2018 heeft daarnaast het makkelijk schoon te maken kunstleer gebruikt in de schoen. Waar dit niet zit hebben ze gebruik gemaakt van inzetstukken van net die er voorzorgen dat je voeten niet over verhitten. Sidi MTB-schoenen staan bekend als schoenen die relatief klein uitvallen. Daarom is het van belang dat je eerst even goed in de Sidi maattabellen kijkt voor je deze Sidi Eagle 7 2018 online besteld. 

Northwave katana 2 2017 

wielrenschoenen-nl MTB schoenen voor vrouwen northwave katana 2 2017

De Northwave katana 2 2017 is een hippe MTB-schoen voor vrouwen. Door de felle kleurstelling springt deze MTB-schoen er helemaal uit. Een keertje extra het wit poetsen zal een uitdaging zijn na wilde avonturen in het bos. Maar het is zeker een MTB-schoen die lekker opvalt. Mocht je dit toch te fel vinden dan is hij er ook te krijgen in blauw en zwarte kleurstelling. Door het ergonomische voetbed in de schoen is het draag comfort goed. Met een prijs van €89,95 is dit een mooie middeklasse MTB schoen. De Northwave katana 2 2017 heeft 3 klittenbandsluitingen die de schoen op hun plaats houden tijdens het fietsen. De meerlagige PU bovenkant van de schoen zorgt er voor dat de MTB-schoen lekker stevig en goed aanvoelt.

Btwin XC100

wielrenschoenen-nl MTB schoenen voor vrouwen XC+100+zwart

Naast de Btwin XC500 hebben ze bij Decathlon ook het instap model de Btwin XC100. Aan de bijkant is het misschien een saaie zwarte MTB-schoen. Maar voor de beginnende mountainbiker is het zeker een schoen om uit te testen. Het zal zeker niet de preformance matchen met de Sidi Eagle 7 maar dat kun je dan ook niet verwachten voor dit prijs niveau. De nylon zool zorgt voor een goede kracht overdracht, maar je kan er ook nog fijn zo op lopen. Door de noppe structuur onder de schoen beschadigen je SPD plaatjes die er onder gemonteerd moeten worden minder snel. Daarnaast is de kunstleren bovenkant makkelijk schoon te maken. Dit alles zorgt er voor dat de Btwin XC100 een goede MTB-schoen is voor de starter. Bekijk voor je de mtb-schoenen besteld even de maattabellen na van de Btwin schoenen.

Northwave Matrix

wielrenschoenen-nl MTB schoenen voor vrouwen northwave matrix

In dit lijstje met MTB-schoenen voor vrouwen kan de Northwave Matrix niet ontbreken. Op het eerste gezicht is dit geen MTB-schoen maar een gewone sportschoen. Toch heeft het wat eigenschappen die speciaal zijn voor deze MTB-schoen. Laten we beginnen met de zool / het profiel, veel vrouwen vinden het veel comfortabeler om een groter zool oppervlak te hebben dat in contact staat met de grond. Het lopen op noppen bij gladde of natte ondergrond kan er wel eens voorzorgen dat je snel wegschuift. De zool van de Northwave Matrix geeft de zelfde grip als een normale schoen. Daarnaast is er wel de mogelijkheid om je SPD plaatjes te installeren dus je kan wel makkelijker je pedaal omhoog trekken. Door het design als een sportschoen is hij ook wat minder waterafstotend dan een normale fietsschoen. Hier heeft Northwave wat opgevonden, bij aankoop van de Northwave Matrix krijg je gratis een overschoen cadeau. Op die manier kan je ook met nat weer de bossen in. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.