De Vuelta naar Utrecht en Brabant

wielrenschoenen-nl-vuelta-logo

In 2020 gaat de Domstad Utrecht de derde grote wielerronde hosten. Na finishplaats te zijn geweest in 2010 van de Giro en het Grand depart van de Tour de France in 2015. Is het nu tijd om de laatste van de drie grote rondes naar Nederland te halen De Vuelta. Pak de markeerstift voor je agenda alvast maar te voorschijn want als mogelijke data wordt het weekend van 21 augustus 2020 genoemd als de datum. Exact staat dit nog niet allemaal vast, want eerst moet de gehele wielerkalender worden gemaakt voor 2020. Maar er zit een goede mogelijkheid in dat het zo is. 

Naast Utrecht gaat de Vuelta richting het zuiden van Nederland. Als mogelijke plaatsen worden Breda en ‘s-Hertogenbosch genoemd waar de Vuelta van 2020 ook gaat passeren.  Na de bekendmaking zal er een projectteam worden opgestart om alles in goede banen te leiden. 

Kosten van de start

De start van een grote ronde is niet zomaar een koopje. Om dit hele wielerspektakel naar Nederland te halen en in het specifieke geval Utrecht en Noord Brabant. Moet er flink in de buidel worden getast. Het totale budget van de start wordt geraamd rond de 14,9 miljoen volgens het AD. Zij kwamen in februari van dit jaar al naar buiten met het nieuws. Een gedeelte van dit bedrag moet worden betaald door de ondernemers die wat aan de Vuelta denken te gaan verdienen. Maar meer dan de helft komt uit de publieke sector lees, de gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en gemeente ‘s-Hertogenbosch, Breda en Provincie Noord Brabant. 

Dit bedrag is trouwens 700.000 euro lager dan de start van de Tour de France in 2015. Waar de gemeente Utrecht werd verrast met een naheffing. Als het goed is, zijn al deze kosten nu goed afgedekt.

Voor de wielerfanaten is het een mooie kans om de grote renners der aarde weer van dichtbij te zien.

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.