De route van de Vuelta 2019

wielrenschoenen-nl Vuelta-2019-overzichtskaart

Waar we het vorige week nog hadden over de start van de Vuelta in 2020 in Utrecht, moet er eerst de Vuelta 2019 worden gereden. Van de week werd bekend gemaakt hoe de route in elkaar zit en welke bijzondere etappes er in 2019 op het programma staan. De start van de Vuelta staat geplant op 24 augustus 2019 en zal finishen in Madrid na 21 etappes op 15 september 2019.

Net als vorig jaar start de Vuelta aan de middellandse zee kust, wel iets hoger in Salinas de Torrevieja waar een ploegentijdrit van 18km zal worden gereden. Dit is gelijk ook de enigste ploegentijdrit van het hele parcours. Na wat heuvelachtige en vlakke etappes staat op vrijdag 30 augustus de eerste van 9 bergetappes op de renners te wachten. Zondag 1 september de 2de bergetappe in het ministaatje Andorra waar ook vorig jaar de route langs kwam. Na deze bergetappe is de eerste rust en verplaatsings-dag ingepland.

Voor de enigste individuele tijdrit maakt de Vuelta 2019 een uitstapje naar Frankrijk. In de buurt en in Pau mogen de renners 36.1 km afleggen om te laten zien wie er de snelste is. Deze week staat de wielrenners ook de zwaarste week te wachten 5 bergetappes in 6 dagen betekend afzien voor de benen.

In de laatste week van de Vuelta 2019 zijn er 3 vlakke etappes geplant en daarnaast bergetappes. 2019 is het jaar van de klimmers voor de Vuelta. Op zondag 15 September komen de mannen aan in Madrid, met 3272,2 kilometer in de benen is het de grote vraag wie is er de snelste? Gaat Yates laten zien wat hij kan? is het misschien Dumoulin of Kruiswijk die hun klimmers talent laten zien? Wij kijken in ieder geval al uit naar de Vuelta 2019.

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.