De Tour de France van 2019 route

wielrenschoenen-nl route tour de france 2019 route

Gisteren was het zover, in Parijs is het etappe schema van de Tour de France 2019 bekend gemaakt. Waar de Tour organisatie om het jaar probeert te starten buiten Frankrijk is in 2019 de Belgische hoofdstad Brussel aan de beurt. De 21 etappes van deze editie zijn als volgt opgebouwd:

  • 1 Ploegentijdrit 
  • 1 Individuele tijdrit
  • 5 aankomsten bergop

In totaal moeten de renners 3460 kilometer afleggen in 3 weken tijd. 

Vanuit Brussel gaat de reis richting de champagne streek in het noorden van Frankrijk. Langzaam gaat de gehele karavaan richting de Alpen waar ze net voor afslaan naar midden Frankrijk. Maar niet voor dat de eerste finish berg op is genomen bij La Plagne des Belles Filles. Dit is de 6de etappe en zeker 1 die je moet markeren in je agenda. twee jaar geleden is hier ook gefinished, maar nu moeten de renners een kilometer verder zijn wat ze nog een cadeautje oplevert van een stijgingspercentage van 24%.

Via Macon, is het een diagonale lijn richting de Pyrenee├źn. Met een tijdrit in Pau waar Tom Dumoulin het moet laten zien als voorbereiding op de bergen de dagen er op. Het begint allemaal met de finish op de Col du Tourmalet een iconische berg in de geschiedenis van de Tour de France. De dag er na staat de finish op Prat d’ Albis op het menu. Na de rustdag mogen de renners 177 kilometer in en rond Nimes rijden. Om de volgende dag via Pont du Gard weer richting de alpen te gaan. 

De laatste week

Met start en finishplaatsen die je in menig wintersport vakantie aan kan doen kunnen de renners de laatste week hun borst nat maken. Om de laatste dag weer in Parijs te finishen. 

De Tour de France van 2019 is er een die niet voor de tijdrijders is weggelegd. De echte bergbeklimmers komen meer aan hun trekken. Maar de grote vraag is natuurlijk wie overleefd de 3 weken dwars door Frankrijk het beste. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.