Wat te doen tegen stinkende fietsschoenen?

Wielrenschoenen-nl stinkende fietsschoenen

Photo by Razvan Chisu on Unsplash

Iedereen heeft er wel eens last van, of het nu na een lange bosrit is of door een regenbui, stinkende fietsschoenen. Je hele huis of garage ruikt niet naar lekkere kettingolie maar juist naar de extreme stank van je zweetschoenen. We hebben hier onder wat tips opgesomd om stinkende fietsschoenen te voorkomen of de stank te lijf te gaan.

  • Zweten is natuurlijk een van de grotere veroorzakers van je stink schoenen. Daarom voor dat je gaat fietsen je voeten insmeren met talc poeder. Er is ook een vloeibare versie met een beetje alcohol, die verdampt en blijft het talc aan je voeten zitten.
  • Een lekker koud voetbad doet wonderen, beetje lavendel of menthol er in en je voorkomt een hoop.
  • Fietssokken dragen, er zijn verschillende renners die zweren bij blote voeten in de fietsschoenen. Sokken absorberen het zweet dus ook de stank van de voeten. Let wel op, er zijn winter fietssokken en voor normaal zodat je niet te warm bent aangekleed.
  • Zorg er voor dat je in droge schoenen gaat fietsen, dit zorgt er voor dat er minder wrijving ontstaat in de schoen. 
  • Mochten je schoenen al stinken dan zitten de bacteriën er goed in. Stop ze in een zip-lock zak een paar dagen in de diepvries alle bacteriën zijn dan dood.
  • Je binnenzool kan je op zijn tijd een keer in de wasmachine stoppen. Goed laten drogen en weer fris terug in je schoen. De fietsschoenen zelf in de wasmachine zouden wij niet zo snel doen. Denk hier aan schade aan de schoen en je wasmachine. 
  • Naast dit alles kun je ook gebruik maken van een UV sterilisator voor je schoenen. Een super eenvoudig apparaatje, leg je na het fietsen in je schoen (als je een opmaat gemaakt zooltje hebt zou ik die er uithalen.) Je wacht een half uur a drie kwartier en het UV licht maakt alle bacterie dood.

Heb jij nog goede tips? plaatse in de reacties hier onder.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.