Wat te doen tegen koude voeten in je fietsschoen?

wielrenschoenen-nl koude voeten

Koude voeten in je fietsschoenen, wie heeft er geen last van? zeker nu de herfst er aankomt en de zon niet meer zo warm is kan je wel eens extreem koude voeten krijgen tijdens het fietsen. Er zijn mensen bij die altijd koude voeten hebben, maar ook die tijdens de koudste dagen van het jaar zonder overschoenen fietsen en geen centje pijn hebben. 

Koude voeten ontstaan door verschillende redenen. Natuurlijk omdat de buiten temperatuur relatief fris is koelen je voeten sneller af. Maar ook doordat je lichaam zijn energie in andere delen van het lichaam stopt. Daardoor krijgen je voeten die relatief passief mee heen en weer bewegen minder warm bloedt. Belangrijk is een goede doorstroming en daar moet je zeker ook even goed naar kijken als je op de fiets zit. Soms zie ik mensen helemaal heen en weer bewegen op de fiets en dat knelt de bloed doorstroming af. Zorg er voor dat je zadel niet te hoog staat zodat je er lekker losjes op zit. Zorg er ook voor dat je op andere plaatsen van je lichaam niet onnodig warmte verliest. Dus niet alleen je voeten inpakken maar alles goed inpakken.

Droog beginnen maar ook zeker droog houden.  

Start met natte fietsschoen is al funest voor je voeten, enkele weken geleden hebben we een artikel geschreven hoe je het beste je fietsschoenen kan drogen na een natte tocht. De goude tip hier bij was het gebruik van een shoefresh, dit is een eenvoudige machine waar je je fietsschoenen opzet en binnen een half uur zijn ze droog. Je kan ze natuurlijk ook een half uurtje van te voren er opzetten, dan zijn ze lekker van temperatuur.

Wielrenschoenen-nl overschoen voor je fietsschoenen shimano

Bij nat en koud weer zijn overschoenen zeker een must have. In de zomer ben je blij met al die ventilatie in je fietsschoen. Maar in de herfst en winter wil je dit zover mogelijk dichtstoppen. Goede overschoenen zijn dan fantastisch. Let wel op je hebt overschoenen voor in de zomer en overschoenen voor in de winter. Een echte mooie overschoen is de Shimano S3100X NPU+ met zijn 3MM dikke voering krijg je niet snel koude voeten. Voor meer overschoenen kijk je op onze post: overschoenen voor je fietsschoenen.

Fietssokken is een ander punt waar je nog veel mee kan winnen. Waar je in de zomer dunne fietssokken aan hebt die alleen het vocht afdrijven. Kun je in de winter ook hier een dikker model van aan. Fietssokken zijn er van verschillende type wol. Maar de beste sokken zijn gemaakt met Merino wol. Deze wol heeft niet alleen perfecte vocht afdrijving. Maar door de dikte isoleren deze sokken ook goed. Merino wol is daarnaast ook heerlijk zacht voor je huid. Lees meer over de ideale fietssok.

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.