Wat is Shimano Torbal technologie?

wielrenschoenen_nl Shimano torbal technologie

Naast Shimano Dynalast is er ook de Shimano Torbal technologie. waar Shimano bij de Dynalast technologie focust op de stijfheid van de zool wat belangrijk is voor de wegwielrenner. Heeft de Torbal technologie juist de focus op de flexibiliteit die een mountainbiker nodig heeft. 

Door het gebruik te maken van een minder stijve zool kan de mountainbiker makkelijk de stand van zijn voet aanpassen tijdens het rijden. Als je bijvoorbeeld een stukje berg afgaat wil je ook je voeten meer naar binnen kunnen kantelen en niet helemaal gefixeerd zitten. 

Daarnaast heeft de Torbal voor het lopen op de schoenen verschillende diktes van de onderkant van de zool. Deze noppen hebben allemaal een verschillende flexibiliteit wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat er bij je SPD pedalen minder indruk is maar achter aan in de hiel meer demping.

Grip tijdens het lopen in het bos is ook een belangrijk focus punt van de Torbal technologie. Door de noppen juist te positioneren blijft er minder vuil tussen zitten wat wegglijden voorkomt. Bijzonder is ook de grotere flexibiliteit om je SPD plaatjes te kunnen vastmaken aan de schoen. Hier heeft Shimano gemiddeld 6MM extra ruimte toegevoegd wat een heel verschil kan zijn voor je voeten. 

wielrenschoenen - nl MTB+schoenen+Shimano+M089+zwart torbal technologie

Een goed voorbeeld van een Shimano MTB-schoen met de Torbal technologie is de Shimano M089. Deze MTB-schoen heeft buggle sluiting aan de zijkant voor een goede fixatie van de voet in de schoen. Daarnaast een glasgevulde zool die dus met de juiste eigenschappen is ontworpen voor de mountainbiker. De Shimano M089 is naast een goede ontwikkelde  MTB-schoen ook goed betaalbaar en kan worden gezien als een  middeklasse MTB schoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.