Sidi het merk

wielrenschoenen_nl sidi logoSidi is misschien wel het bekendste fietschoenen merk van de wereld. Al in 1960 is dit bedrijf opgericht met als eerste focus het ontwikkelen van (ski) schoenen. In 1970 kwam hier verandering in en heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in fietsschoenen voor zowel op de weg als Mountain bike schoenen.

Dino Signori is de oprichter van het merk en heeft meer dan 50 jaar aan het roer gestaan van de firma. zijn passie voor het ontwikkelen van de perfecte fietsschoen heeft er tot geleid dat in in alle verschillende prijs categorie├źn je een goede Sidi schoen kan kopen. In de begin jaren van waren de schoenen gemaakt van een leren bovenkant en een houtenzool. Inmiddels zijn er veel ontwikkelingen geweest en zijn er tot aan carbonzolen te krijgen. De meeste Sidi schoenen zijn gemaakt voor rijders met een beetje smallere voorvoet. Maar de “Mega”lijn fietsschoenen van zijn wat breder aan de voorkant wat beknelling en blaren tegen kan gaan.

Een van de bekendste rijders op dit moment met Sidi schoenen is toch wel Chris Froome. De meervoudig tour de france winnaar fiets al jaren op schoenen van dit merk.

Meer info en het aanbod van Sidi schoenen vind u hier en hier

3 Comments