Sidi Alba review 2018

wielrensschoenen-nl- Sidi Alba 2018

Sidi is sinds de jaren 70 actief in de ontwikkeling van fietsschoenen.  Het Italiaanse merk staat bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen en mode bewust zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de Sidi Alba deze fietsschoen zit aan de onderkant van de Sidi prijs opbouw met een prijs rond de €150,-. Maar is zeker geen slechte fietsschoen.

wielrensschoenen-nl- Sidi Alba 2018 zool

De Sidi Alba kan beschouwt worden als een echte fietsschoen voor de race liefhebber. Met het Techno 3 sluitsysteem aan de bovenkant van je fietsschoen kun je de Sidi Alba exact instellen na de gewenste fixatie. De carbon zool zorgt er voor dat de druk op je voetzool goed verdeelt wordt. De hak van de zool heeft een kleine PU versteviging. Dit maakt het makkelijker om er op te lopen. Mocht deze afgesleten zijn dan kun je die ook makkelijk bij bestellen als Sidi reserveonderdeel.

Sidi zou Sidi niet zijn als je deze schoenen niet in verschillende kleuren kan krijgen. Naast de hierboven afgebeelde gele versie is de fietsschoen ook te krijgen in het standaard zwart, wit, rood-zwart, wit-zwart en voor de dames roze.

Nadeel van de Sidi Alba is dat er weinig ventilatie in de fietsschoen is gebouwd. Dit kan tijdens warm weer een uitdaging worden met zwetende voeten. 

Overall is de Sidi Alba een goede fietsschoen voor een mooie prijs, zeker een aanrader voor een gemiddelde fietser om te kopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.