Review Sidi Shot 2019

wielrenschoenen-nl-sidi-shot-2019-mat

Voor we in de technische details duiken van deze Sidi shot fietsschoenen eerst een opvallende nieuwe trend in kleuren en look en feel van de fietsschoenen. Dit jaar zie je meer en meer leveranciers met fietsschoenen die niet alleen glimmend zijn (zoals de foto hier onder) maar ook een mat effect hebben (zoals hier boven afgebeeld). Dit mat effect ontstaat door een soort van soft touch aan de oppervlakte van het leer. Het geeft je fietsschoenen aan de voorkant een rustiger uiterlijk in plaats van het glimmende. Net zoals bij de meeste dingen in het leven zal de een het mooi vinden en de andere super lelijk. Wij vinden het in ieder geval een mooi effect.

wielrenschoenen-nl-sidi-shot-2019

De sidi shot is een fietsschoen die al verschillende jaren mee gaat en ook elk jaar een update krijgt. De meest bekende wielrenner van dit moment is toch wel Chris Froome die op de met de sidi shots verschillende keren de tour de france heeft gewonnen.

Op de bovenkant van deze fietsschoenen heeft Sidi zijn eigen sluitingssysteem gemaakt. Het lijkt een beetje op een BOA sluiting maar je moet er eerst op drukken. Door de mogelijkheid om zowel de bal van je voet als de wreef van je voet met verschillende sterkte van fixatie in te stellen is de Sidi shot een fietsschoen die veel mensen zal passen. Ook met een wat hogere wreef kun je er makkelijk instappen en afstellen naar je eigen voorkeur. De fixatie aan de voorkant van je voet zorgt er voor dat de kracht van je lichaam goed wordt overgebracht.

Bij fietsschoenen van deze prijs verwacht je natuurlijk ook een superieure kwaliteit. Wat ons opvalt is dat je hiel af en toe bij het omhoog halen van je voet wat los komt te zitten. Dit zorgt voor een minder prettig gevoel. Daarnaast is in vergelijking met bijvoorbeeld de Fizik infinito R1 ook niet de ligtste fietsschoen op de markt. Maat 42 is zo een 50 gram zwaarder dan de Fizik even knie. Maar wie kent ze niet, gewichts fanaten waar de fietsschoen en zadelpen niks mogen wegen maar zelf wel een paar grammetjes te dik zijn.

Ventilatie bij de Sidi shot is zeker een positief punt, door de gaten in de zool stroomt het overtollige vocht eenvoudig weg en ook de bovenkant zorgt voor een goede ventilatie. Pijn aan de onderkant van de voeten komt ook zelden voor door de carbon zool die de druk van het pedaal goed spreid over de gehele voet.

De gemiddelde Sidi fietsschoen valt wat klein uit daarom adviseren we om zeker een keer goed naar de Sidi maattabel te kijken voor je ze online besteld.

Bestel je Sidi Shots vandaag en heb ze morgen in huis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.