Shimano het merk

wielrenschoenen_nl Shimano eerste tandwiel Shozaburo Shimano Shimano is in 1921 opgestart als een bedrijf dat metaalverwerkt in Sakai een plaats in het midden van Japan. Shozaburo Shimano de grondlegger van het bedrijf starten op zijn 26ste in een 40m2 ingerichte werkplaats die hij voor 5 yen per maand huurde. Bij de start was er maar 1 draaibank aanwezig waar alles op werd gemaakt. De eerste producten die werden geproduceerd in de werkplaats waren al fietsonderdelen vooral tandwielen.

In 20 jaar tijd groeit de fabriek van 1 werknemer (Shozaburo zelf) naar een fabriek met meer dan 300 werknemers. Japan is niet de enigste afzet markt, de export van de producten groeit snel. In de jaren 50 en 60 worden de eerste stappen gezet naar derailleurs en de 3 versnellingsnaaf. 1958 overlijd Shozaburo en Shozo Shimano neemt zijn taak binnen het bedrijf over als directeur.

Productie en verkoop groeien gestaag, er komen fabrieken bij ook buiten Japan en kantoren worden geopend in Europa en de verenigde staten. Ook de ontwikkeling van verschillende producten voor de fiets en in het bijzonder de mountain bike staan niet stil. XT mountain bike groep M700, SIS (geïndexeerd schakelen), STI (geïntegreerd remmen en schakelen) en in 1990 komt de Shimano pedaling Dynamics op de markt. Dit product is nu beter bekend als de SPD pedaal.

Naast ijzer en metaal producten gaat Shimano ook een hele range aan andere producten branden. Je kunt hier ondermeer denken aan de wel bekende wielrenschoenen en MTB schoenen.

6 Comments