Shimano Dynalast systeem voor je fietsschoenen

Shimano Dynalast is een ontwikkeling van de schoenleest bij de verschillende fietsschoenen. Als we over schoenleest praten dan hebben we het over de breedte van de fietsschoenen bij de bal en tenen. Shimano Dynalast is door jarenlang research en development zo ontworpen dat je een optimale ondersteuning hebt tijdens je trap beweging. Het verende teen gedeelte voor in de fietsschoenen speelt een belangrijke rol bij het fietsen.

Wielrenschoenen_nl shimano dynalast leest

Door een te hoog verend gedeelte kan het zo zijn dat je last krijgt van extra spanning. Vooral in je kuit-, achterdijbeen- en voetzoolspieren kun je last krijgen en stijfheid voelen. Bij een te laag / te dun verend gedeelte kan het zijn dat je met O benig gaat fietsen.  De Shimano Dynalast fietsschoenen hebben de ideale verhouding in vering. Wat ook een efficiëntere omhoog gaande beweging stimuleert.

Een goed voorbeeld van fietsschoenen waar dit systeem inzit zijn:

wielrenschoenen-nl -Fietsschoenen shimano dynalast RP5

De Shimano RP5 deze schoen is er in twee verschillende versies. 1 met een BOA sluiting en 1 met een gesp sluiting. Allebei de versies hebben een carbon zool dit zorgt ervoor dat de kracht overdracht optimaal is. Ook zijn deze schoen aanzienlijk lichter en hebben ze een goed ventilatie systeem. Bekijk ook de versie zonder Boa sluiting

wielrenschoenen-nl Fietsschoenen shimano dynalast RP3

De Shimano RP3 te verkrijgen in het zwart met een nylon zool. Dit zorgt er voor dat hij minder stug is dan een carbon zool, maar dit kan ook de overdracht van kracht beïnvloeden. Voordeel van de RP3 is dat hij aanzienlijk goedkoper is dan de bovenstaande RP5. Daarom zijn deze fietsschoenen geschikt voor de beginnende fietser. Het grote voordeel van zwarte fietsschoenen is dat je er weinig vuil op ziet.

Wat is jou ervaring met Shimano Dynalast? laat het ons weten in de comments hieronder.

3 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.