De fietsschoenen van Tom Dumoulin

wielrenschoenen_nl shimano fietsschoen tom dumoulinTom Dumoulin, een van de grootste wielrenners van dit jaar. Na 2de in de Giro nu ook 2de in de Tour de France. Een strijd tegen team Sky die dit jaar niet resulteerde in de eindzegen, maar wie weet wat volgend jaar brengt.

Onze grote vraag is natuurlijk met wat voor fietsschoenen rijdt Tom Dumoulin en na wat zoeken zijn we er achter gekomen. De Shimano S-PHYRE RC9 schoen is een schoen die vorig jaar november is gelanceerd. Shimano heeft maanden de beste renners laten testen met verschillende type schoenen en uit eindelijk is er dit model uitgekomen. De S-PHYRE is door Shimano zo ontwikkeld dat er een optimale krachtoverbrenging is tussen de wielrenner en de fiets.

Wielrenschoenen_nl SHimano-RC9-SW

De buitenkant van de schoen is gemaakt van Teijin Avail microfiber synthetisch leer. Dit soepele, stretchbestendig en ademend materiaal is geperforeerd aan de bovenkant voor ventilatie. De sluiting bestaat uit twee BOA IP1’s met een draadveter zodatĀ  je hem perfect kan afstellen. Het gewicht van de schoen is 232gram en is te krijgen in de maten 36 t/m 48. Natuurlijk kan een ultra stijve carbon zool niet ontbreken.

One Comment