Review Scott vertec boa 2019 fietsschoen

wielrenschoenen-nl-scott-vertec-boa-2019

Enkele weken geleden hebben we de scott vertec BOA MTB schoenen gereviewd. Maar Scott heeft naast de MTB range ook fietsschoenen in de Scott Vertec Boa range. Vandaag gaan we naar deze fietsschoen kijken wat de voor en nadelen er van zijn en welke eigenschappen deze fietsschoenen hebben.

wielrenschoenen-nl-scott-vertec-boa-2019 -1

De vertec Boa is een fietsschoen die gebruik maakt van alle technische eigenschappen die je bij een premium fietsschoen mag verwachten.

Zoals de naam van de Vertec al aangeeft zit er een BOA sluiting op. Dit zorgt er voor dat je makkelijk je fietsschoen ook tijdens het rijden kan instellen op de fixatie van je voet. Daarnaast heeft een BOA sluiting als grote voordeel dat hij tijdens het fietsen niet losser komt te zitten.

De Ergologic binnenzool waar Scott bekend om is kun je zelf afstellen op 3 verschillende welvingen bij de lengteboog van je voet. Dit zodat je tijdens het fietsen de druk over je hele voet verspreid. De HMX carbonzool van deze Scott vertec BOA zorgt er voor dat de kracht overdracht richting de pedalen optimaal is. Aan de voor en achterkant van de fietsschoen zitten 2 sticky rubbers zoals ze het noemen. Dit zorgt er voor dat je tijdens het lopen op je fietsschoen niet meteen uitgeleid.

De Scott Vertec BOA is in 2 verschillende kleurstellingen te krijgen. Neon Geel – Grijs en het Rood – Wit beide fietsschoenen zijn gemaakt van kunstleer wat er voor zorgt dat je ze makkelijk schoon kan maken. Voor de ventilatie zit er aan de voorkant van de neus een Microvezel 3D airmesh dit zorgt er voor dat je niet teveel zweet in de fietsschoen. Daarnaast zit er in de zool ook een ventilatie. Let bij het online bestellen van de fietsschoen goed op de Scott maattabellen zodat je een goede maat besteld.

Bestel nu je Vertec Boa en heb ze morgen in huis!

Heb je ervaring met de Scott vertec BOA? geef jou mening hieronder in het reactie formulier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.