Review Northwave Extreme RR 2 GTX fietsschoen

wielrenschoenen-nl Northwave Extreme RR 2 GTX 1

In de tijd van de winter is het ook belangrijk dat we wat winterfietsschoenen belichten. Daarom vandaag de Northwave extreme RR 2 GTX. Deze fietsschoen is speciaal ontwikkelt om tijdens de koude winterdagen toch nog lekker warme voeten te houden in je fietsschoenen. Er zijn genoeg wielrenners die tijdens het winterseizoen besluiten om een paar mooie mountainbike toertochten in de regio te gaan rijden. Maar voor de echte racefiets liefhebber zijn winterfietsschoenen geen overdreven luxe. Natuurlijk kan je gebruik maken van overschoenen die er in veel verschillende kleuren, maten en kwaliteit zijn te krijgen. Toch onderscheid een goede winterfietsschoen zich van een overschoen in warmte,comfort en kwaliteit.

De Northwave extreme RR 2 GTX is zeker niet de goedkoopste winterfietsschoen die je kan vinden met een prijs rond de €299,-. Maar dan krijg je ook een top fietsschoen. Northwave claimt zelf dat je tot temperaturen van -15 graden nog warme voeten in deze fietsschoen kan houden.

Er zijn verschillende winterfietsschoenen die er uitzien als een blok aan je been. Northwave daar in tegen heeft er voor gezorgd dat de Extreme RR 2 GTX juist mooi strak designed is. Door het gebruik van een high tech isolatie heeft de fietsschoen niet een lompe uitstraling. Ben je een echte gewichtsfreak dan ben je bij winterfietsschoenen aan het verkeerde adres want ook al zit er een mooie carbon zool onder de Northwave extreme RR 2 GTX. Je zit al snel rond de 365 gram aan gewicht bij deze fietsschoen.

De carbon zool heeft 2 ventilatie roosters in het midden. Daarnaast zit er aan de voor en achter kant van de zool een slijtvaste rubber versterking om er voor te zorgen dat je niet meteen uitglijdt. In de Northwave Extreme RR 2 GTX zelf zit een Arctic GTX binnenzool. Deze bestaat uit 4 lagen aluminium die er voorzorgen dat de kou niet via de ventilatie gaten naar boven trekt.

wielrenschoenen-nl Northwave Extreme RR 2 GTX 2

De boord van de Northwave extreme RR 2 GTX  is gemaakt van Gore-tex Rattler membraan. Deze speciaal bewerkte Gore-tex zorgt er voor dat je wind en waterdicht afgesloten bent. Opspattend water stroomt zo langs je fietsschoen weg. Niks is 100% waterdicht en na verloop van tijd kan het gebeuren dat er tijdens een fikse regenrit toch water in je fietsschoenen komt. Dan is het moeilijk om de Northwave extreme RR 2 GTX goed droog te krijgen. Voor tips om je fietsschoenen te drogen zou ik het artikel “Hoe je schoenen drogen na een natte rit” eens lezen. Wel is het met de boord een uitdaging om je schoenen aan te trekken. Een beetje oefening is hierbij gewenst dus ga niet de eerste dag met je vrienden een tocht maken in de Ardennen. Maar trek ze thuis eerst een paar keer aan en uit.

Als sluiting is gekozen voor een SLW2 draai sluiting. Dit zorgt er voor dat je makkelijk en snel je fietsschoen af kan stellen op de door jou gewenste strakte. Voordeel van deze sluiting is dat je hem makkelijk open kan maken en tijdens het fietsen strakker kan zetten. Ook wanneer je handschoenen aan hebt kun je eenvoudig alles aanpassen.

De Northwave extreme RR 2 GTX is niet goedkoop, maar je krijgt wel een fietsschoen waar je voeten lekker warm in blijven. Daarom is het een voor een regelmatige fietser een mooie koop.

Bestel de Northwave extreme RR 2 GTX hier vandaag en heb ze morgen in huis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.