Northwave Flash Arctic GTX fietsschoenen review

wielrenschoenen-nl-flash-Arctic-GTX-Northwave-fietsschoen

De Northwave Flash Arctic GTX is een winterfietsschoen die speciaal is ontwikkeld om je voeten lekker droog en warm te houden tijdens de lange winterritten. Het gore-tex membraan boven aan de schoen zorgt voor een goede afsluiting aan je enkels waardoor er geen water naar binnen stroomt. Het membraan is flexible en het instappen gaat goed tot je bij de flap aan de voorkant komt. Door het vele isolatie dat is gebruikt om de fietsschoen lekker warm te houden. Is het iets moeilijker om hem gemakkelijk aan te trekken. 

Aan de bovenkant van de fietsschoen zit in het kunstleer kleine geperforeerde gaatjes. Dit om er voor te zorgen dat het zweet uit je fietsschoen kan verdampen. Het fluor geel zorgt er voor dat je goed zichtbaar bent tijdens deze donkere dagen.

Aan de binnenkant van de fietsschoen zit fleece wat voor het warmte management zorgt. Fleece is relatief zacht het nadeel is dat bijvoorbeeld je hiel niet altijd goed gefixeerd blijft zitten in je fietsschoen.

De onderkant van de Northwave Flash Arctic GTX is gemaakt van een nylon met een mix van carbon en glasvezel versterkte zool. Dit zorgt voor een goede stijfheid. Het membraan aan de onderkant zorgt er voor dat je fietsschoen goed ventileren en vocht afvoeren. Maar dat er geen vocht binnen kan komen. De hiel en voorkant hebben een kleine versteviging met TPU nop

De sluiting van de Northwave Flash Arctic GTX is een grote flap die met de draaisluiting van Northwave SLW2 vast gezet kan worden. De nylon draad zorgt er voor dat je de fietsschoen perfect kan instellen naar je eigen behoeften. Wel is het van belang dat je de Northwave Flash Arctic GTX niet te strak aantrekt. Door te strak je fietsschoenen vast te zetten krijgen je voeten minder bloed waardoor ze kouder kunnen gaan aanvoelen.

Flash Arctic GTX of overschoenen?

Als we kijken naar de Northwave Flash Arctic GTX of een overschoen dan kan je nooit dit comfort behalen met een overschoen. Vaak komt er via je klikpedalen nog water binnen lopen wanneer je een overschoen draagt. Daarnaast verzakt hij wel eens tijdens het rijden en is de isolatie veel slechter. Ook de duurzaamheid van de meeste overschoenen is niet fantastisch.

Over het algemeen heeft Northwave met hun Flash Artic GTX een mooie winterfietsschoen op de markt staan. De isolatie is super en warmen voeten zijn bijna gegarandeerd. De fixatie van de hiel is het enige minpunt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.