Northwave extreme pro voor Astana

wielrenschoenen-nl-norhtwave-extreme-pro-Astana

Het wegseizoen is inmiddels aan de andere kant van de evenaar in volle gang met bijvoorbeeld de tour down under die al voorbij is. Langzaam maar zeker worden de verschillende fietsschoenen merken ook bekend bij de teams. Een voorbeeld hiervan is Northwave die met hun Northwave Extreme Pro, Team Astana dit jaar voorzien van een mooie fietsschoen.

Dit is het eerste jaar dat het Kazachse team fietsschoenen gebruikt van Northwave. Met een meer jarig contract heeft de Italiaanse firma er voor gezorgd dat Astana en daar door hun merk terug is in de UCI world tour. Migual Angel Lopez en zijn team krijgen een nieuw ontwikkelde fietsschoen aan hun voeten. Opvallend zijn de blauwe BOA draaiknoppen aan de fietsschoen die gemaakt zijn in het Astana blauw.

wielrenschoenen-nl-norhtwave-extreme-pro-Astana-1

Northwave extreme pro

Ingezoomed op de fietsschoen voor Astana vallen de volgende ontwikkelingen op. De geheel nieuw ontworpen Extreme pro heeft redelijk wat punten die jezelf kan instellen voor een custom-fit zoals ze dit zo mooi noemen. De nieuwe X-frame 2 zorgt er voor dat het oppervlakte van de fietsschoen aan de bovenkant perfect aansluit aan je voet. Door het gebruik van een nieuwe microfiber voorkom je drukpunten aan de bovenkant van je voet. Maar je voet zit wel zo gefixeerd dat je geen kracht verlies hebt bij het ophalen van je fietsschoen.

De carbonzool is zo gemaakt dat je voetholten er goed inpast. Door het gebruik van alleen carbon is de stijfheid van de zool het hoogst, dit zorgt er voor dat elke watt die je op de pedalen drukt ook daadwerkelijk worden doorgegeven.

De team edition van de northwave extreme pro is nog niet in de winkel te krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.