Mavic Aksium retro fietsschoenen met veters

wielrenschoenen-nl-Mavic-aksium-retero-fietsschoenen

Eigenlijk hebben we het hier niet vaak over fietsschoenen met veters. Dit komt onder meer omdat deze fietsschoenen beperkt in de markt zijn en we er niet altijd een grote fan van zijn. Vroeger toen er nog geen BOA sluiting was waren er veel meer fietsschoenen met veters. Voordeel er van is dat je de fietsschoen exact voor de start kan afstellen op de fixatie op de voet. Nadeel is dat je tijdens het fietsen niks meer aan kan passen. Toch willen we vandaag aandacht besteden aan een opvallend paar fietsschoenen. De Mavic Aksium retro fietsschoen. 

Mavic Aksium

wielrenschoenen-nl-Mavic-aksium-retero-fietsschoenen 1

Laten we het eerst even hebben over design en materialen. De Mavic Aksium is een echte retro look fietsschoen, geen glimmende onderdelen. Mooi gestyled naar de voet en niet te opvallend. heel wat anders dan de Van Rysels enkele weken geleden. Door zijn eenvoud straalt hij ook weer klasse uit. De bovenkant van de fietsschoen is niet gemaakt van een glad kunstleer maar van een Suede-achtig materiaal. Wat de fietsschoen een lekker zachte touche geeft. De veters in de fietsschoen zorgen er voor dat het product helemaal af is qua look and feel.

De zool van de fietsschoen is glasvezel gevuld nylon, voor de prijs onder de €100,- kun je ook niet verwachten dat je een fietsschoen krijgt met een carbon zool. Maar dat doet niet af aan de rest van de eigenschappen. Goede ventilatie aanwezig is aan zowel de bovenkant van de fietsschoen als aan de onderkant van de zool voorkomen je zweet voeten. Montage van SPD-SL schoenplaatjes is geen probleem bij deze fietsschoenen. Het inlegzooltje is gemaakt door ortholite. Dit zijn inleg zooltjes met een antibacteriële coating die nare geurtjes in ieder geval in het begin voorkomen. Daarna zal je toch goed  moeten drogen om nare geurtjes te voorkomen, maar dit is met elke fietsschoen.

Over het algemeen heb je voor de prijs kwaliteit verhouding een mooie retro fietsschoen met de Mavic Aksium. Misschien niet high end maar zeker comfortable om lekker mee te fietsen. Deze fietsschoen is er echt eentje die na verloop van tijd een nog beter draagcomfort heeft door dat alles flexibler wordt.

Bestel nu je Mavic Aksium en heb ze morgen in huis!

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.