Lekker warme fietsschoenen voor de winter

Wielrenschoenen-nl-winter-warme fietsschoenen

Wanneer het echt koud gaat worden en je hebt toch zin om op je racefiets een stuk te gaan fietsen. Kan het een uitdaging worden om je voeten lekker warm te houden. Heb je alles al geprobeerd van overschoenen tot aan wintersokken maar niks helpt. Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een paar winterfietsschoenen te kopen. Dit zijn speciaal ontwikkelde warme fietsschoenen voor in de winter. Zodat je voeten optimaal beschermt zijn tegen kou, regen en of sneeuw. 

Warme fietsschoenen hoe komt het?

Waar de normale fietsschoen is gemaakt om er voor te zorgen dat je voeten naast goede kracht overdracht ook worden gekoeld. Heeft de winterfietsschoen juist de doelstelling om er voor te zorgen dat de warmte in je schoen blijft. Het ademende materiaal wat je terug ziet in de normale fietsschoen ga je dus niet snel terug vinden in een winterschoen. Toch is er hier en daar nog wel wat ventilatie ingebouwd want je voeten moeten ook niet koken. 

Vaak vind je boven op de fietsschoen bij het sluitingsmechanisme een extra flap die er voor moet zorgen dat er geen regen in je schoenen komt. Daarnaast is het enkel stuk ook verhoogt, dit is tegen het binnenkomen van opspattend water. De meeste winterfietsschoenen hebben een boa-sluiting of clickers dit om er voor te zorgen dat de schoen niet losser gaat zitten tijdens het rijden. Alle winterfietsschoenen kunnen worden gebruikt met de verschillende pedalen.

Gekeken naar de zool kan je eigenlijk dezelfde vergelijk making als bij je normale fietsschoenen. Nylon / kunststof zijn de goedkopere versies en carbon zijn de duurdere. Ook vind je op de zool van de  winterfietsschoenen noppen, dit is voor als je een stukje moet lopen op onbegaanbaar terrein. 

Er zijn veel verschillende warme fietsschoenen en ook in verschillende prijs klasse is er voor ieder wat wils. Als je een fijne ervaring hebt met Sidi kun je die ook in je winterfietsschoenen nemen. Let wel op bij het kopen dat je sokken dikker zijn dus doe de maattabellen test en koop gelijk online de goede maat.

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.