Goedkope fietsschoenen voor vrouwen

wielrenschoenen-n lGoedkope fietsschoenen voor vrouwen

Vroeger was het wielrennen een echte mannen sport. Overal zag je groepen met mannen die in peloton op zondag de fietspaden onveilig maakte. De laatste jaren is het vrouwen wielrennen steeds populairder geworden. Dit komt onder meer door de successen van de dames wielrensters op de weg. Het aanbod van goedkope fietsschoenen voor vrouwen is hier ook mee gegroeid. Zodat je als amateur eenvoudig en snel kennis kan maken met de sport. We hebben hieronder een lijstje gemaakt met 4 verschillende fietsschoenen onder de 100 euro. Zowel voor de beginnende vrouwelijke wielrenster als de al wat meer ervaren. 

wielrenschoenen nl Goedkope fietsschoenen voor vrouwen racefiets+RoadRacing+500+roze+wit

De roadracing 500 van het Decathlon huismerk Btwin zijn de instappers voor vrouwelijke fietsschoenen. Naast de roze / wit uitvoering zijn er ook andere kleuren te krijgen.  Deze Roadracing 500 hebben een klittenband sluiting wat ervoor zorgt dat je voet goed gefixeerd is. Bij langere afstanden kan de fixatie wat teruglopen. De zool is gemaakt van Nylon wat flexibler is dan bijvoorbeeld carbon. Kijk voor de goede maat die bij je past in de Btwin maattabel.

wielrenschoenen-nl Goedkope fietsschoenen voor vrouwen shimano RP1

De Shimano RP1 in het zwart zijn mooie neutrale fietsschoenen. Met een gewicht van 200 gram zijn ze net wat lichter als de Roadracing 500 van hier boven. Door de reflecterende delen ben je in het donker zichtbaar. De zool is nylon versterkt glasvezel wat voor extra stijfheid zorgt tijdens het fietsen. Deze Shimano RP1 is door zijn zwarte kleur ook makkelijk schoon te houden.

wielrenschoenen-nl goedkope -Fietsschoenen voor vrouwen shimano RP3

Naast de RP1 van Shimano is er ook de RP3 in het zwart van Shimano. Onderscheid met de fietsschoen hier boven is het Shimano Dynalast systeem. Dit systeem zorgt er voor dat je minder kracht verliest tijdens het trappen. Door het optimaliseren van de hoek van je schoen kan je beter en meer kracht zetten dan bij standaard schoenen. De Shimano RP3   heeft ook een gesp systeem wat er voor zorgt dat je schoen niet los komt te zitten tijdens het fietsen. 

wielrenschoenen-nl goedkope -Fietsschoenen voor vrouwen shimano RP5

De Shimano RP5 komt in verschillende uitgaves. De hier afgebeelde versie is die met het gesp systeem. Maar er zijn ook versies met een BOA sluiting. Deze zijn aanzienlijk duurder maar zorgen er wel voor dat je voet nog beter gefixeerd blijft zitten. De RP5 is gebouwd net als de RP3 op het Shimano Dynalast systeem. Dit zorgt er voor dat je een nog betere overdracht heb van je krachten. De carbon zool zorgt voor nog meer stijfheid in de schoen in plaats van een normale nylon zool. De RP5 van Shimano is de best buy gekeken naar het assortiment goedkope fietsschoenen voor vrouwen. 

Alle schoenen hier boven afgebeeld zijn te gebruiken met SPD plaatjes. Deze worden niet standaard meegeleverd dus vergeet ze niet mee te bestellen.

Heb jij goede of slechte ervaringen met deze goedkope fietsschoenen voor vrouwen laat het ons dan weten in de reacties hier onder.

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.