Review Fizik Infinito R1 fietsschoen

wielrenschoenen-nl-fizik-infinito-r1-black-black_side_5

Het is de creme de la creme onder de fietsschoenen van het merk Fizik de Fizik Infinito R1. Als we de Italiaanse producent moeten geloven is dit de fietsschoen die optimaal is gemaakt voor elke wielrenner die maar een beetje lekker wilt fietsen. De Infinito R1 is de bovenkant van de range met fietsschoenen die Fizik aanbiedt en dat is ook te zien aan het prijskaartje met een advies verkoopprijs van €350,-.

De opbouw van de Fizik infinito R1

Zoals je kan verwachten in deze prijsklasse is de zool gemaakt van Carbon. Dit zorgt er voor dat de fietsschoen een goede stijfheid krijgt voor de overdracht van de wattages. Naast het carbon is de zool ook uitgerust met 6 ventilatie gaten. Dit is zeker voor de fietser die snel last heeft van zwetende voeten een uitkomst. De ventilatie gaten zijn zo gemaakt dat er een circulatie van lucht ontstaat tijdens het fietsen.

Wielrenschoenen-nl-fizik-infinito-r1-red-black_top_26

De sluiting van de infinito R1 bestaat uit 2 BOA sluitingen. Een sluiting aan de voorkant van de fietsschoen die er voor zorgt dat je voet op deze plaats gefixeerd wordt. Deze sluiting heeft als positief effect dat je ook met grotere voeten comfortabel in deze fietsschoenen zit. Je voelt bij het aanspannen van de voorste BOA sluiting het microtex om je voet heen krullen. De 2de BOA sluiting kun je eigenlijk zien als de flap van je schoen en hierdoor past ook een hogere wreef beter. Fizik heeft voor beide BOA sluitingen een aparte hippe naam bedacht Volume control voor de eerste BOA sluiting aan de voorkant en Dynamic Arch Support voor de BOA sluiting op je wreef.

De bovenkant van de Fizik infinito R1 is gemaakt van Microtex met 1,2 mm laser geperforeerde gaatjes voor de ventilatie. Aan de binnenkant bij de hiel heeft Fizik een antisliplaag aangebracht met een soort van kleine weer haakjes waar je wel makkelijk inglijdt maar minder snel loskomt. Dit zorgt er voor dat tijdens het omwentelen je hiel stevig in de fietsschoen blijft zitten.

wielrenschoenen-nl-fizik-infinito-r1-petr-blu-yell_detail2_1

Als laatste natuurlijk de kleurstelling, Fizik zou Fizik niet zijn als ze hier weer een grote range in hebben. Van het standaard zwart zoals afgebeeld tot fel rood. Van wit tot aan de movistar kleuren er komt zelfs misschien dit jaar een special edition voor de wereld kampioen Valverde. Naast de Microtex heeft fizik ook een gewoven (knit) versie. Deze versie zorgt voor nog net iets meer ventilatie in de fietsschoen dan de Microtex.

Let op bij het online bestellen van je fietsschoenen dat je de juiste maat besteld. Elke fietsschoenen fabrikant heeft een kleine afwijking in zijn maattabel. Daarom hebben wij voor jullie die Fizik maattabel samen gesteld.

Bestel hier je Fizik Infinito R1 met korting!

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.