Fizik het merk

wielrenschoenen_nl fizik-logoFizik of eigenlijk schrijf je fi’zi:k is een merk van de Selle Royal groep dat in 1996 is gelanceerd. De ontwikkeling en designed is gebeurt in Amerika, productie van de zadels en fietsschoenen gebeurt onder de vlag van Selle Royal in Italie. Dit is ook te zien in het design van de fietsschoen waar je italiaanse lijnen in terug kan vinden.

Fizik heeft als doelstelling om de fiets ervaring van de coureur zo goed mogelijk te maken. Dit doen ze met hun Spine concept en de daar bij behorende verschillende zadels. Naast de zadels heeft Fizik ook hele goede accessoires denk hier vooral bij de stuurtape waar door je een beter shock absorb hebt. Dit komt door het gebruik van de wel bekende Gel die ook in de Selle Royal fietszadels zit. Ook bevestigingsmaterialen voor de zadels zoals zadelpennen van carbon zitten in het assortiment.

De beschikbaarheid van de producten is over het algemeen goed. Zo kun je online hier je schoenen kopen maar ook bij de betere (race)fietsen speciaalzaak is het al mogelijk om een Arione of een R5B raceschoen te kunnen kopen.

Bekijk hier wat we nog meer hebben geschreven over Fi’zi:k

Kijk ook op de website van Fizik

7 Comments