De fietsschoenen van Geraint Thomas

wielrenschoenen_nl Fizik Infinito r1_knit Geraint ThomasGeraint Thomas, de winnaar van de Tour de France 2018 heeft de afgelopen 3 weken gefietst met de Fizik Infinito R1 Knit. Samen met Team Sky heeft Geraint Thomas de tour de france gedomineerd. Opvallend is dat niet iedereen in team sky met deze fietsschoenen fiets. Chris froome staat bekend om het gebruik van Sidi schoenen.

De fietsschoen van Geraint Thomas zijn gemaakt door Fizik in Italië.  De bijzondere eigenschap dat hij uit geweeft materiaal bestaat in plaats van het veel voorkomende leer. Dit materiaal zorgt er voor dat er een optimale lucht circulatie is. Lucht circulatie, of het koelen van de voeten is sowieso een topic waar Fizik op heeft gefocust. Niet alleen de toplaag met ventilatie, maar ook de carbon zool heeft ventilatie schachten. Dit zorgt er voor dat je minder last hebt van zwetende voeten.

Met hun 255 gram zijn het zeker geen zware fietsschoenen en ze zijn verkrijgbaar in de maten 37 tot 48.

Wil je ook de nieuwste Fizik schoenen proberen bekijk alle fizik fietsschoenen

Opvallend is trouwens aan deze tour winnaar dat hij niet alleen op de fiets actief is maar ook boeken schrijft. Bekijk een overzicht van de boeken die Thomas geschreven heeft