De fietsschoenen van Alejandro Valverde

Wielrenschoenen_nl Alejandro valverde wereld kampioen

Drie jaar lang heeft Peter Sagan de hoogste plaats op het podium mogen beklimmen. Maar dit WK zou geheel anders zijn in de omgeving van Innsbruck werd geen berg met rust gelaten. In de slotklim moest het allemaal gebeuren. Menig wielrenner moest zijn voet aan de grond zetten zo stijl was het. Maar de kopgroep met daar in de uit eindelijke winnaar Alejandro Valverde hielt stand. 

De 38 jarige Alejandro Valverde is eigenlijk een een dinosaurus uit het peloton. Waar menig jonkie net komt kijken heeft deze man al een illustere carrière er opzitten.  Met bijvoorbeeld de groene trui in de Vuelta van afgelopen jaar en 2de in de Waalse Pijl is deze regenboog trui het toefje op de taart. In de 20 jaar dat Alejandro Valverde actief is in het wielrennen zijn er ook wat smetjes op zijn blazoen gekomen. Bijvoorbeeld de betrokkenheid in de zaak Puerto en contacten met doping dokter Fuentes.

wielrenschoenen_nl alejandro valverde infinito_r1_white_blue_side

Valverde rijd al sinds 2012 bij het Spaanse team Movistar wat ook dit WK voor de Spaanse ploeg de hofleverancier was. Alle Movistar renners dus ook Valverde rijden op de Fizik Infinito R1. Deze fietsschoen is door Fizik ontworpen voor Team Movistar, de basis is gelijk aan de de standaard Infinito R1 alleen het design is vernieuwd. Met zijn witte kleur en bijzondere doorzichtige BOA sluiting springt het design zeker in het oog. De Carbon zool en de met laser gemaakte ventilatie gaatjes maken de schoen helemaal af. Persoonlijk vinden wij wit altijd een kleur die uitdagend is om schoon te houden. Maar het oog wilt natuurlijk ook wel wat. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.