Fietsschoenen schoonmaken hoe doe je dat?

wielrenschoenen nl Fietsschoenen schoonmaken

Tegenwoordig zijn er meer en meer fietsschoenen die in felle en lichte kleuren. Na een keer in de regen fietsen zien ze er al snel vies en drekkig uit. Het is dan weer een hele uitdaging om je fietsschoenen schoon te maken. Om je hier bij te helpen hebben we dit 10 stappenplan gemaakt. Fietsschoenen schoonmaken is niet het leukste van je hobby. Maar wie zijn materiaal goed wilt onderhouden zal er af en toe wat aandacht aan moeten besteden. 

Het fietsschoenen schoonmaken stappenplan.

  1. Afspoelen van de gehele schoen, dit kun je doen onder de kraan of onder de douche als je toch moet douche na het fietsen. Gewoon je schoenen er mee onder nemen en al het vuil ook onder je schoenen er afspoelen (daarna wel even het putje schoonmaken 😉 .)
  2. Verwijder je SPD connectors 
  3. Pak een grote emmer en gooi een goede scheut biotex in.
  4. Je Fietsschoenen er in en met de schuurspons aan de slag. Ik ben meestal voorstander van eerst met de zachte kant te proberen zodat er geen krasse ontstaan. Je zool kan je makkelijk met de groene kant doen. Voor de heftige vlekken probeer ik ook met de groene kant te schuren.
  5. Het kunstleer is meestal niet het grootste probleem maar de stoffen ventilatie gaten. Door de schoen wat langer in de biotex te laten weken. 
  6. Voor het hardnekkige vuil bij witte fietsschoenen kun je een mengsel maken van een beetje water met bakpoeder. Het drapje wat je maakt moet nog stevig zijn dus niet teveel water er bij gooien. Dit kun je na dat je de fietsschoenen uit het water hebt gehaald op de fietsschoen smeren en poetsen maar. Je kan dit ook doen met een afwasborstel of een oude tandenborstel.
  7. Laat het bakpoeder mengsel een nachtje intrekken in de fietsschoen zodat het zijn werk kan doen. 
  8. Schoenen even opnieuw afspoelen
  9. Je schoenen laten drogen wat super werkt met de schoefresh.
  10. Je SPD connectors opnieuw op de fietsschoen monteren en je bent ready to go
2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.