Een setje echte vintage Faggin fietsschoenen

wielrenschoenen-nl-vintage-faggin-fietsschoenen

Enkele weken geleden hadden we een artikel over de Mavic retro Aksium fietsschoenen met veters. Na wat rond struinen over het internet kwamen we het bedrijf HNB tegen. Dit is een schoenen producent uit Italië die voor de firma Faggin een fantastische vintage Faggin fietsschoen heeft gemaakt.

Verwacht geen carbon zool of BOA sluitingen maar een mooi goed gemaakte fietsschoen die misschien wel een stuk duurzamer is dan de gemiddelde nieuwe fietsschoen. Je moet wel meer denken aan een echte kalfsleren bovenkant. De binnenkant gevoerd met textiel en dan weer wel een rubberen zool. SPD schoenplaatjes kan je ook gewoon thuis laten liggen maar dat hoort ook niet bij de look en feel. Het is meer een fietsschoen voor de wielrenner die van klassiek houdt en bijvoorbeeld ook graag de Eroica in limburg rijd.

Alles wordt handgemaakt wat er ook voor zorgt dat je niet binnen een paar dagen je schoenendoos op de mat hebt liggen. De gemiddelde productietijd voor een nieuw setje vintage Faggin fietsschoenen is rond de 30 dagen wat ik persoonlijk nog mee vind vallen.

wielrenschoenen-nl-vintage-faggin-fietsschoenen-1

De oprichter en wielrenner Marcello Faggin is in 1945 begonnen met het bouwen van verschillende fietsframes. Dit allemaal vanuit zijn werkplaats in Padova in de buurt van Venetië. In de jaren 70 draagt hij het management over aan zijn dochters die proberen de stalen frames over de hele wereld te verkopen. Tot op heden is nog een van de dochters actief in het bedrijf maar worden naast de klassieke stalen frames ook andere materialen gebruikt.

Neem eens een kijkje op de website van Faggin en dompel je onder in de vintage Faggin fietsschoenen of andere producten die ze maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.