De beste dames fietsschoenen rond de 100 euro

wielrenschoenen-nl-dames-fietsschoenen-rond-100-euro

De paasdagen zijn weer voor bij, Mathieu van der Poel heeft de Amstel Gold race gewonnen en de wielrenkoorts zit in Nederland op een hoogte punten. Menig mannen en vrouwen worden door vrienden, familie of bekende aangestoken om toch ook maar een het vrij gevoel op de racefiets te ervaren. Maar wat zijn nu de beste dames fietsschoenen van rond de 100 euro die je kan kopen? We hebben even een lijstje gemaakt met een top 3 van dames fietsschoenen.

1. Fizik Tempo R5 Powerstrap

wielrenschoenen-nl-dames-fietsschoenen-fizik-tempo-R5-powerstrap

Fizik staat naast zijn kwaliteit ook bekend als een merk met hippe felle kleuren. Een mooi voorbeeld hiervan is deze Fizik Tempo R5 powerstrap. Met zijn Rood zwarte kleur stelling val je zeker op tussen je fiets vriendinnen. De eigenschappen van deze fietsschoen matchen goed met het prijs niveau van rond de 100 euro.

Opvallende aan deze dames fietsschoenen van Fizik is de klittenband sluiting. De bovenste klittenband is om je wreef te fixeren in de fietsschoen. Waar de onderste klittenband juist een zig zag maakt over de schoen om de val van je voet in te wikkelen. Dit zorgt er voor dat je deze zones goed kan instellen naar je eigen behoeften. Belangrijk is ook altijd de zool van de fietsschoen, bij deze Tempo R5 powerstrap is dat een Nylon zool. Deze zool is in principe stijf genoeg voor de gemiddelde racefietser. Maar niet zo stijf als een carbon zool.

Let altijd op bij het bestellen van je Fizik fietsschoenen dat je de goede schoenmaat hebt, bekijk daarom even de maattabellen.

Bestel hier je Fizik Tempo R5 Powerstrap met korting

2. Scott road comp BOA

wielrenschoenen-nl-dames-fietsschoen-scott-road-comp-boa

De Scott road comp Boa heeft als voordeel de BOA sluiting waar wij toch wel een beetje fan van zijn. Het makkelijk en goed sluiten van de schoen zorgt voor een goed draag comfort. Nadeel is wel dat ze niet te leveren zijn in een of andere hippe kleur. Je moet er als vrouw toch een beetje fashionable bij lopen.

De zool van deze vrouwen fietsschoen is gemaakt van nylon met PU wat hem wat soepeler maakt. Dit is voor de langere afstanden (lees meer dan 150 km) een nadeel. De zool is relatief soepel wat comfortabel loopt maar door de plaatselijke druk van je pedaal voor gevoeligheid kan zorgen bij de bal van je voet. Wel zit er extra ventilatie in de zool waardoor je fietsschoenen lekker fris blijven tijdens het fietsen.

Deze Scott road comp BOA is een mooie dames fietsschoen om mee te starten. Check ook hier van te voren de maattabellen zodat je de juiste maat bestelt.

Bestel hier je Scott road comp Boa met korting

3. Fizik tempo R5 overcure

wielrenschoenen-nl-dames-fietsschoenen-fizik-tempo-R5-overcure

Naast de Fizik Tempo R5 overlap hebben we voor deze top 3 dames fietsschoenen van rond de 100 euro nog een Fizik fietsschoen. Dit is de Fizik Tempo R5 overcure. Buiten de hippe kleuren die er te verkrijgen zijn, is het ook een fietsschoen met een goede sluiting wat heel belangrijk is. Fixatie in de fietsschoen is heel belangrijk voor de kracht overdracht bij het omhoog halen. Door de BOA sluiting op deze Fizik Tempo R5 overcure, kun je de fixatie voor de fietsschoen perfect instellen. Daarnaast laat de BOA sluiting tijdens de gehele rit niet los.

Naast de BOA sluiting heeft deze fietsschoen ook een extra uitsparing bij de enkels zodat deze niet tegen de fietsschoen aan wrijven tijdens het fietsen. De zool is gemaakt van gevuld nylon wat een goede stijfheid geeft voor deze prijsklasse. Let op de gemiddelde Fizik fietsschoen valt wat kleiner uit dus kijk in de maattabel voor dat je ze bestelt.

Bestel hier je Fizik Tempo R5 overcure met korting

Bonus dames fietsschoenen

wielrenschoenen-nl-dames-fietsschoenen-FLR-F15-zwart-roze

Voor als je toch nog net onder de 100 euro wil blijven zitten dan kun je deze FLR F15 fietsschoenen aanschaffen. FLR staat bekend als een merk dat wat meer goedkopere fietsschoen produceert maar dat hoeft niet altijd een slechte kwaliteit te zijn. Deze FLR F 15 schoenen hebben zoals alle andere hierboven genoemde een nylon zool. De een is wat steviger dan de andere, wil je echt voor robuust gaan dan zouden wij Fizik kiezen. Maar ben je nog niet zo een actieve fietser, dan kun je ook goed met deze dames fietsschoenen uit de voeten.

De binnenkant van de F15 is wat dikker gevoerd dan bij de meeste fietsschoenen. Er zijn mensen die dit comfortabeler vinden omdat het zachter aanvoelt terwijl de meeste rensters juist fietsschoenen willen hebben waar dat je voer meer in gefixeerd zit. De buckle aan de bovenkant zorgt er voor dat je fietsschoenen strak om je wreef zitten, nadeel is wel dat je het niet zo specifiek kan afstellen als bijvoorbeeld bij een BOA sluiting. Let ook hier op bij het online bestellen dat je de juiste maat besteld, kijk altijd even in de maattabel.

Bestel je FLR F15 nu hier met korting!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.