De 5 beste fietsschoenen onder de 90 euro 2019

wielrenschoenen-nl-fietsschoenen-onder-de-90 (1)

Het voorjaar is dit jaar vroeg begonnen eind februari waren er al mooie momenten genoeg om je racefiets van stal te halen en een rondje te gaan doen. Ook de eerste klassiekers zijn verreden en aan de andere kant van de wereld vindt menig wedstrijd plaats. Tijd om weer eens te kijken naar je fietsschoenen of ze nog voldoen voor dit jaar. Zo niet dan kun je op jacht naar nieuwe. Voor de beginnende wielrenner hebben we een lijstje met de 5 beste fietsschoenen onder de 90 euro waar je zeker is naar toe kan kijken. Gekeken naar de merken kom je al snel uit bij Northwave, Shimano, FLR en Btwin.

Northwave Sonic 2

wielrenschoenen-nl-fietsschoenen-onder-de-90-northwave-sonic

De Northwave Sonic 2 is een mooi voorbeeld van een fietsschoen onder de 90 euro die voldoet aan de eisen van de beginnende wielrenner. De zool van deze fietsschoen is gemaakt van glasvezel versterkt nylon met carbonpartikels wat hem goed stijfmaakt. Daarnaast is er meer dan voldoende ventilatie in de zool wat zodat je niet snel zweetvoeten en vocht in de Northwave sonic 2 hebt. De bovenkant van de fietsschoen is gemaakt van makkelijk schoon te maken PU-materiaal. Bij de hiel is er een verstevigde hielschaal die je voet stevig fixeert. De klittenband zorgt er voor dat je deze fietsschoen makkelijk aan en uit kan trekken en ook tijdens de rit kan instellen. Zelf zijn we niet altijd voorstander van klittenband omdat als er vuil tussen zit het niet altijd even goed werkt. Natuurlijk kun je SPD schoenplaatjes op deze fietsschoen monteren. Bekijk altijd voor het bestellen even de Northwave maattabel zodat je de juiste maat koopt.

Bestel hier de northwave sonic 2 nu en heb ze morgen in huis!

Shimano RP5

wielrenschoenen-nl fietsschoenen onder de 90  shimano RP5

De Shimano RP5 is uitgerust met het Shimano dynalast systeem. De Shimano Dynalast-technologie fixeert de voet in een ideale ergonomische positie.

De glasvezel versterkte zool van nylon zorgt voor een goede stijfheid. op de plaats waar je SPD schoenplaatje is gemonteerd hebben ze zelf een stuk gemaakt met extra carbon er in voor nog meer stijfheid / spreiding van druk. Dit ontlast voor een groot gedeelte de bal van je voet. De Shimano RP5 heeft naast 2 klittenband sluitingen ook een gesp sluiting welke tijdens het fietsen minder snel los komt dan een normale klittenband sluiting. Let goed op de maat van Shimano want deze kan nog wel eens klein uitvallen.

Bestel hier de Shimano RP5 en heb ze morgen in huis!

Btwin RR500

wielrenschoenen-nl-fietsschoenen-onder-de-90-RR500-marineblauw

Btwin is het huismerk van Decathlon, de afgelopen jaren zie je steeds meer Decathlon winkels in Nederland verschijnen. Met hun huismerken zitten ze meestal aan de goedkope kant van de markt wat er voor zorgt dat je makkelijk en goedkoop kennis kan maken met een sport. Een mooi voorbeeld daar van is deze RR500. De zool van deze RR500 is gemaakt van glasgevuld nylon wat voor een redelijke stijfheid zorgt maar op langere afstanden voor wat pijn kan zorgen bij de bal van je voet. Door dat de zool minder stijf is dan de andere schoen komt je druk punt meer op je schoenplaatje te liggen. Wel zit er in de zool al een ventilatie gaatje voor de afvoer van vocht en aanvoer van frisse lucht. Dit zagen we niet op de vorige versie van Btwin. De bovenkant van de RR500 is geperforeerd wat ook voor ventilatie zorgt en het materiaal is makkelijk schoon te houden.

Voor de beginnende fietser is dit een goedkope maar ook goede fietsschoen om mee te starten. De verschillende schoenplaatjes van Look en SPD passen ook op deze fietsschoen.

Bestel de RR500 hier vandaag en heb ze morgen in huis!

FLR F 35

wielrenschoenen-nl-flr-f-35-fietsschoenen-onder-de-90

FLR F-35 zit aan de onderkant van de FLR prijs opbouw. FLR is een
Israëlisch merk en zet als sinds 1990 fietsschoenen in de markt. Sinds die tijd hebben ze veel ontwikkeld en een mooi voorbeeld daar van is deze F-35. Naast deze fluor gele kleur hebben ze ook wat meer neutrale kleurstellingen in het assortiment zoals “standaard” zwart, fluor roze en wit eigenlijk dus voor iedere wat wils.

De zool van deze schoen is net zoals de meeste zolen in deze range tot €90,- gemaakt van nylon gevuld glasvezel. Wel is er gekeken naar het loopcomfort door er extra PU noppen op te maken voor extra grip als je een klein stukje moet lopen. De bovenkant van de schoen is gemaakt van kunstleer wat makkelijk schoon te maken is en heeft een mesh voor de ventilatie. De klittenband sluitingen aan de bovenkant zorgen voor het makkelijk aan en uittrekken maar kunnen bij langere ritten wat losser gaan zitten.

Bestel hier nu je FLR F-35 en heb ze morgen in huis!

Triban 520

wielrenschoenen-nl-fietschoenen-onder-de-90-veters -gesp-520 -marineblauw

Normaal gesproken zijn wij geen grote fan van fietsschoenen met veters. Dit omdat je tijdens het rijden heel moeilijk je fietsschoenen kan verstellen en na verloop van tijd gaan de veters door de krachten wat losser zitten. Toch hebben we er voor gekozen om deze Triban 520 in dit lijstje op te nemen en dat heeft voor de volle 100% te maken met de zool die deze fietsschoen heeft. Veel beginnende fietsers hebben nog al problemen met het lopen op de SPD schoenplaatjes. Nu is het in en uitklikken al een redelijke uitdaging om het onder de knie te krijgen dus laat staan het lopen. De zool van deze wielrenschoen (zoals ze het bij Decathlon verkopen) heeft een uitgebreid profiel zodat je schoenplaatje er beter in wegzakt wat er voor zorgt dat je makkelijker kan lopen op deze Triban 520.

Let wel op bij de aanschaf van je schoenplaatjes en trappers want je hebt hier de SPD standaard nodig en niet de SL!

Deze Triban 520 zou ook al snel door kunnen gaan voor een MTB-schoen dus hij zit een beetje op de grens.

Bestel hier nu je Triban 520 en heb hem morgen in huis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.