Review van Rysel fietsschoenen Decathlon

wielrenschoenen-nl-van-ryselWielrenschoenen+RR900+zwart-2

Afgelopen jaar op de velofolies heeft Decathlon zijn nieuwe merk geïntroduceerd van Rysel. Rysel is een verwijzing naar het vlaams voor de stad Lille en naar de klassiekers die in die streek worden gereden. Daarnaast is er in Lille ook een mega Btwin village te vinden inclusief research and development voor nieuwe producten van Decathlon. Na de introductie hebben we een artikel geschreven over de bijzondere kleurstelling van de Van Rysel fietsschoenen met hun parelmoer effect. Vandaag duiken we wat dieper in op de eigenschappen van de van Rysel RR900.

wielrenschoenen-nl-van-ryselWielrenschoenen+RR900+zwart

De van Rysel RR 900 zijn voor decathlon standaarden een high-end fietsschoen. Met een prijskaartje van 129,99 euro zitten ze ruim aan de bovenkant van het assortiment. Maar zijn deze fietsschoenen hun geld ook waard. Als we kijken naar andere fietsschoenen in deze prijsklasse dan moeten we zeggen dat Decathlon goed werk heeft verricht. De zool van de fietsschoen is gemaakt van 100% carbon wat hem een goede stijfheid geeft voor de overdracht van de kracht maar daarnaast ook een aanzienlijke gewichtsbesparing. In de zool is aan de voorkant een ventilatie inlaat gemaakt en aan de achterkant zou de lucht er dan weer uit moeten stromen. De van Rysel is geschikt voor SPD-SL en Look schoenplaatjes bij andere fietsschoen kan je af en toe ook nog op de schoen spelen met de instellingen van je schoenplaatjes maar dat kan hier niet.

Het gewicht van de fietsschoen is misschien een nadeel, waar je kijkt naar het gebruik van een carbon zool en andere materialen zou je denken dat de van Rysel iets ligter zou zijn. Met zijn 312 gram is het zeker geen zware fietsschoen. De sluiting aan de bovenkant gebeurt door een eigen draaiknoppen systeem van Decathlon wat lijkt op een BOA sluiting. Door de 2 knoppen kan je zowel bij de bal van je als bij de wreef je fietsschoen instellen.

De buitenkant is gemaakt van polyurethaan met daar in ventilatie. Zoals bij elke fietsschoen kan de maattabel een beetje afwijken van je standaard schoenmaat. Daarom adviseren wij altijd om even de Btwin maattabel te bekijken voor je ze online besteld.

Bestel de van Rysel RR900 vandaag en heb ze binnen 2 a 3 dagen in huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.