Fietsschoenen Bontrager Circuit 2019 review

wielrenschoenen-nl-Bontrager-circuit-2019

Naast de Bontrager XXX 2019 die bekend staat als een high-end fietsschoen. Heeft Bontrager ook een instap model de Bontrager Circuit 2019. Met een prijskaartje van rond de €120,- kun je spreken van een mooie prijs kwaliteits- verhouding. 

Laten we begin met het min puntje van deze fietsschoen dan hebben we dat ook gelijk gehad. Dit is de zool hij is misschien wel lekker stijf, maar het is niet de carbon versie die je misschien had verwacht bij Bontrager. Naast de zool is het misschien de stugheid van het kunstleer wat in het begin nogal tegen de bovenkant van je voet / enkel kan drukken een klein nadeel. Wij verwachten dat na een langere tijd het kunstleer soepeler wordt en het dan veel beter zit.

wielrenschoenen-nl-Bontrager-circuit-2019-1

Gekeken naar de andere punten bij deze Bontrager circuit 2019 kan je zeggen dat de prijs instap is maar er een hoop opties geavanceerd zijn. 

Te beginnen met de BOA sluiting boven op de fietsschoen. Deze vind je meestal op de wat duurdere fietsschoen. Het systeem staat bekend om het exact kunnen afstellen van je fietsschoenen. Ook tijdens het rijden kun je dit relatief makkelijk aanpassen. Daarnaast is er bij de neus van je Bontrager circuit 2019 ook nog een klittenband strap geplaatst om de bal van je voet verder te fixeren. 

De glasgevulde (15%) nylon (85%) zool heeft zowel aan de voorkant en middenin ventilatie opties. Dit zodat er vocht kan worden afgevoerd en een goede lucht circulatie ontstaat. Je kunt ook makkelijk de verschillende schoenplaatjes installeren zoals SPD-SL. Gekeken naar het gewicht van de fietsschoen kan hij goed mee met zijn klasse. 

Over het algemeen is de Bontrager Circuit 2019 een mooi strak gedesignd fietsschoen. Met een betere preformance dan dat je verwacht van dit prijsniveau.

Bestel nu de Bontrager Circuit 2019 en heb hem morgen in huis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.