Bontrager Specter fietsschoen review

wielrenschoenen-nl-bontrager-specter-2018

De Bontrager specter zit in de midden klasse van het Bontrager assortiment. Maar dat wilt zeker niet zeggen dat het een midden klasse schoen is. Comfort met een grote C is van toepassing met deze fietsschoen. De pasvorm van de Bontrager specter is goed. Belangrijk is wel als je ze online besteld dat je er even goed de Bontrager maattabel bij hebt voor de juiste maat. 

Het gewicht van 590 gram is zeker niet de lichtste fietsschoen in zijn klasse. Dit komt onder meer door zijn nylon composiet zool in plaats van een Carbon alternatief. Toch was de kracht overdracht in de fietsschoen goed te noemen. Dit komt onder meer door de speciaal ontworpen powertruss zool die de fietsschoen ook zijn speciale uiterlijk geeft.

De Boa sluiting zorgt er voor dat je de fietsschoen zo in kan stellen dat hij strak genoeg zit naar jou voorkeur. Het voordeel van een Boa sluiting is dat hij tijdens het fietsen niet losser gaat zitten. Nadeel is wel dat de draad een beetje in de flap van je fietsschoen snijdt. Daarnaast zit er aan de voorkant bij de bal van de voet een extra klittenband voor fixatie.

wielrenschoenen-nl-bontrager-specter-2018-w

De Bontrager Specter is te krijgen in 3 verschillende kleurstellingen. Het eenvoudige zwart waar je niet veel vuil op ziet. Fluor geel voor de opvallende fietser en wit met zwart zoals hiernaast afgebeeld. Alle verschillende kleuren zijn gemaakt van hoogwaardig kunstleer wat makkelijk schoon te maken is.

Over het algemeen kun je zeggen dat de Bontrager Specter een mooie midden klasse fietsschoen is met een goed draagcomfort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.