BOA fietsschoen sluiting

Er zijn verschillende sluiting systemen voor je fietsschoenen. Maar de creme de la creme is toch wel het BOA sluitingssysteem. Deze vervanger voor de  clickers en de klittenband kun je vinden op de duurdere schoenen zoals deze Shimano RP5 of deze fietsschoenen.

Wielrenschoenen nl BOA fietsschoensluiting

Eigenlijk is het systeem super eenvoudig. Een staaldraad is over de schoen gespannen. Met de draaiknop kun je heel makkelijk de strakheid van de schoen instellen. Sommige fietsschoen merken durven te zeggen dat het zelfs mogelijk is om per millimeter nauwkeurig de schoenen af te stellen. 

Een groot voordeel van het BOA systeem is dat het je voet echt fixeert. In verhouding met de goedkopere schoenen zoals deze Road 500 waar klittenband wordt gebruikt. De klittenband kan na verloop van tijd losser gaan zitten wat bij BOA zeker niet gebeurt. 

Uitdaging bij het systeem is dat je het wel schoon moet houden. Naar verloop van tijd kan er zeker bij je mountain bike schoenen vuil tussen de draaiknop komen. Dit moet je dan ook regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat het niet meer werkt. 

Het BOA systeem heeft zijn basis in de snowboard wereld. Gary Hammerslag de grondlegger van het bedrijf was er klaar mee dat hij in de kou zijn snowboardschoenen moest strikken. Door middel van de draaiknop was dit probleem makkelijk en snel opgelost. Nooit meer koude handen omdat je je handschoenen aan kan houden. 

11 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.