Voetwarmers in je fietsschoen review.

wielrenschoenen-nl-voetwarmers-koud-regen

De herfst is goed begonnen en het is steeds kouder om te gaan fietsen. Steeds meer wielrenners klagen over koude voeten in hun fietsschoenen. Nu zijn er veel verschillende methodes om dit tegen te gaan. Denk hier bijvoorbeeld aan winterfietssokken, winterfietsschoenen en natuurlijk de overschoenen. Daarnaast zijn er veel huis tuin en keuken middeltjes die je verder kunnen helpen. Zo zijn er wielrenners die zweren bij aluminiumfolie of een plasticzakje om hun voeten te doen. Dit om de wind en kou buiten te houden. Een andere mogelijkheid zijn de voetwarmers en daar gaan wij vandaag naar kijken. Helpt dit nu wel of niet? dat is de grote vraag.

wielrenschoenen-nl-voetwarmers

De voetwarmers die we onder de loep nemen zijn de Aptonia van Decathlon. In principe werkt het systeem super eenvoudig, voor een paar euro bestel je een setje van 10 voetwarmers. Je haalt er 2 uit het zakje schudt er 5 keer mee wacht 10 minuten stopt het in je fietsschoen en je hebt 5 a 6 uur warme fietsschoenen. Maar is dit ook het geval?

Opwarmen is een uitdaging

Het 5 keer schudden is kritisch in het hele verhaal, je kunt beter 6 keer goed schudden dan 4 keer want de chemischestof die in deze voetwarmers zit moet goed gemixed zijn. Daarnaast is het van belang dat je ze eerst oplaat warmen op kamer temperatuur. De voetwarmer heeft er namelijk moeite mee om in een koude temperatuur zijn warmte goed te ontwikkelen / vast te houden. Het product heeft zuurstof nodig om zicht te activeren en dat is ook waar de (fiets)schoen wringt op langer termijn. 

De eerste 10 minuten na het schudden neemt hij grote hoeveelheden zuurstof op en verwarmt hij dus ook super. Je legt hem dan in je fietsschoen en gaat er met je voet + fietssokken opdrukken. Hierdoor knelt de vulling zich verder af en komt er minder zuurstof bij. Zijn chemische reactie wordt dus geremd en daardoor heeft het minder effect. 

Daarnaast is het comfort minder, op het moment dat je iets extra’s in je fietsschoen stopt plus je normale zooltje wordt het allemaal een beetje krap. Je krijgt het gevoel of je voeten worden afgekneld en dit fiets ook niet lekker. 

Voetwarmers mening

Ook al heb je een setje voor maar €5,- wij vinden het zonde van het geld. Het opwarmen van de voetwarmers is een uitdaging, de 5 a 6 uur die er voor staat dat ze warm zijn worden zelden gehaald. En misschien nog wel het belangrijkste het fietscomfort gaat er niet op vooruit. Wij blijven dus opzoek naar meer en betere alternatieve. Mocht je suggesties hebben horen we het graag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.