Review Shimano PD-5800 105 pedalen

wielrenschoenen-nl-Pedalen-Shimano-PD-5800-105

Shimano staat bekend als een producent van kwalitatieve goede fiets accessoires. Naast het maken van de verschillende SPD schoenplaatjes. Produceren ze ook de verschillende pedalen hiervoor. Om dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien welke pedalen nu goed zijn voor je SPD-SL schoenplaatjes. Hebben we gekozen voor een review van het werkpaard onder de pedalen van Shimano de PD-5800 105 SL

Wanneer je kijkt naar de PD-5800 105 pedalen van Shimano in verhouding met andere duurdere modellen dan kun je zeggen dat het een goede prijs kwaliteit verhouding is. Shimano is enkele jaren geleden overgestapt naar een carbon buitenkant met roestvrij staal. Dit zorgt voor een stukje gewichtsreductie maar zeker ook een kwaliteitsverbetering.  Met de 278 gram zijn het misschien niet de lichtste pedalen die je kan vinden maar de PD-5800 105 is daarom ook niet de duurste.

Shimano gebruikt in al zijn racepedalen dezelfde SPD-SL technologie, waar je voorin insteekt en achterin met een veer in klikt. De veer is helemaal afgedekt dus leid niet onder de verschillende weersomstandigheden. Wel moet je op zijn tijd even het scharnier smeren. Door te smeren zorg je er voor dat je makkelijker in en uit blijft klikken. De kracht die je nodig hebt om uit de PD-5800 105 kan je instellen naar de gewenste stijfheid.

Over het algemeen kun je zeggen dat het PD-5800 105 pedaal van Shimano een uitstekende koop is voor het geld dat je er voor betaald. Bij aankoop van deze pedalen krijg je een setje SPD-SL schoenplaatjes er meestal bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.