Review Look Keo blade carbon klikpedalen

wielrenschoenen-nl-look-keo-blade-carbon-1

Naast de overbekende SPD pedalen zijn er nog verschillende producenten van klikpedalen. Een hele bekende is daar in de firma Look met hun verschillende KEO pedalen voor de racefiets. Vandaag kijken we naar de Look KEO blade Carbon dit is een vernieuwde versie van de blade serie en is sinds 2018 op de markt. Het gehele Blade assortiment bestaat uit een high end Blade carbon met titanium welke lichter is dan de standaard carbon versie door het gebruik van een titanium as. Aan de onderkant van het Blade assortiment zit de normale blade welke een verchroomde as heeft.

Look is een van origine frans merk en heeft zijn eigen bekendheid te danken aan de winst van de tour de france door Bernard Hinault in 1985. Na dat jaar waren de Look pedalen niet aan te slepen. Sinds die tijd heeft de ontwikkeling ook niet stil gestaan en een grote range aan prof-teams fietsen met Look klikpedalen.

Wanneer we kijken naar de Look KEO blade carbon dan heb je een klikpedaal met een relatief groot oppervlakte voor de kracht overdracht. Dit zorgt er voor dat mensen met gevoelige voeten minder snel last krijgen van drukpunt pijn op de zool van hun voet. Het gewicht van de Look Keo blade carbon is een ander groot voordeel met zijn 110 gram (volgens de specs wij zitten iets hoger) is het zeker een licht pedaal. Als je nog lichter wilt dan kun je naar de titanium versie met 95 gram.

In en uitklikken kom eigenlijk op hetzelfde neer als bij de andere klikpedalen. Om de kracht van de sluiting (blade) te veranderen wordt er naast de standaard Blade (12Nm) ook een 16Nm blade meegeleverd. Deze kun je eenvoudig verwisselen zoals je op onderstaand filmpje kan zien.

Netzoals bij SPD zijn er ook verschillende kleuren schoenplaatjes die voor flexibiliteit op de trapper zorgen. Zwart is pure fixatie, rood geeft wat flexibiliteit.

Over het algemeen is de Look KEO blade carbon een goed licht gewicht pedaal. Prijs technisch zit hij net onder de €100,- waar de meeste pedalen in zijn klasse zitten.

Bestel hier nu de Look Keo Blade carbon!

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.