MTB-Pedaal de Shimano M540

wielrenschoenen-nl mtb pedaal m540 zilver

De Shimano M540 is een verbeterde versie van de vertrouwde Shimano M520. Het grote verschil tussen deze 2 pedalen is buiten de prijs misschien wel de 18 gram die de Shimano M540 lichter is dan de M520. Daarnaast ziet de M540 er ook wat slanker uit dan zijn even knie, niet dat dit jou prestatie zal verbeteren.

Het pedaal is ontwikkelt voor SPD en daarmee bedoelen we de originele met 2 contact schroeven. Dit zorgt er voor dat je een kleiner plaatje hebt om te verbinden tussen je MTB-schoen en je pedaal. Maar aan de andere kant heb je wel het comfort dat het plaatje wegvalt in je schoen en je er dus veel makkelijker op kan lopen. Er zijn mensen die zweren bij de SPD-SL versie maar persoonlijk vinden wij dit niks voor een MTB-schoen. 

In vergelijking met de M520 heeft de Shimano M540 een geheel ronde as ook is deze smaller gemaakt. Je hebt dan ook een 8mm inbussleutel nodig om deze aan de crank te bevestigen. De verschillende afdichtingsringen zijn gemaakt van metaal bij de Shimano M540 waar zijn goedkopere broertje plastic heeft. 

Over het algemeen is de Shimano M540 net iets beter dan de M520. Maar is dit het prijs verschil waard? In onze ogen kun je het ook met de goedkopere versie af. 

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.