CrankBrothers Eggbeater voor Off-road

wielrenschoenen-nl-crankbrothers eggbeaterCrankBrothers staat bekend om zijn Eggbeater een off-road klikpedaal wat super handig is voor de mountainbiker. De Eggbeater wordt als het beste off-road klik pedaal beschouwd en dat komt door zijn bijzondere vorm. Als je het pedaal van een afstand bekijkt zou je het als een ei-klutser kunnen zien zoals de naam zegt. Maar zijn bijzondere vorm heeft een groot voordeel. Je kan namelijk in 4 verschillende posities van het pedaal super eenvoudig in-klikken. 

Een ander groot voordeel is dat verschillende schoenplaatjes in dit pedaal passen. Je kunt bijvoorbeeld je standaard SPD gebruiken voor dit pedaal. Bij de meeste versies die je koopt van dit pedaal worden trouwens nieuwe plaatjes meegeleverd.

Door de open constructie blijft er weinig tot geen modder in het pedaal zitten wat alles nog makkelijker maakt. Wil je toch zelf aan de slag met het schoonmaken van je pedaal dan kan dat makkelijk. Crankbrothers heeft het pedaal zo gemaakt dat je het makkelijk uit- en in- elkaar kan draaien voor onderhoud. Hier onder staat een filmpje hoe je dit het beste kan doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.